Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UTAZÁS A SZÜRKE FOLYÓN

Ár:
3.400 Ft
2.380 Ft
Kedvezmény: 1.020 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 128513
ISBN: 9786068621067
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Derű, méltóság, szabadság
Számunkra ezek Karácsony Benő regényeinek kulcsszavai, ezért fontosak nekünk.
A legnehezebbnek tűnik a derű. Nehéz derűsen szemlélni a világot olyankor, amikor alakulása kézenfekvőnek, igazoltnak láttatja a komorságot, vagy a gondolkodást vészesen beszűkítő elkeseredettséget, a sok esetben tunyasághoz vezető kétségbeesést.
A legfontosabb a személy méltósága. Hiánya bedarál az arctalan tömegbe, felment a felelősségtől kiszolgáltatja az embert a diktatúrának kénye-kedvére. Rossz lesz az élete annak, aki nem tartja magát méltónak a jóra.
A legkönnyebbnek látszik a szabadság. Nem lehet megalázni azt, aki belül szabad. Ám ahhoz, hogy elérhessük ezt a belső szabadságot, ahhoz, hogy gondolkodásunk ne legyen kívülről meghatározott, hanem magunk alakíthassuk az életünket, előbb ki kell szabadítanunk magunkat az élőítéletek béklyóiból.
Emberi viszonyainkra nézve is meghatározó ez a három. Aki derűs, az a másik embert sem kergetheti kétségbeesésbe, méltóságunk feltételezi a másik ember méltóságának tiszteletben tartását, és szabad is csak az lehet, aki más szabadságát nem csorbítja. Ezért tartjuk fontosnak újra a magyarul olvasók kezébe adni Karácsony Benő regényét. Mert csak a derű, a méltóság és a szabadság segíthet bennünket abban, hogy emberi életünk minőségét megőrizve élhessünk a számunkra adatott, mostanság éppen ismét komorulni látszó időben.

BESZÁLLÍTÓ XANTE LIBRARIUM KFT.
KIADÓ RIPORT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ KARÁCSONY BENŐ
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 386

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés