Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TUDOMÁNY ÉS HELYTÁLLÁS

Ár:
2.625 Ft
1.838 Ft
Kedvezmény: 787 Ft
Kedvezmény: 30%
Cikkszám: 116871
ISBN: 9786069308097
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Tartalom: Ez a könyv az őseinktől örökölt vagy általunk önként keresett és vállalt kisebbségi sorsról szól. Arról, hogy miként válik a kisebbségi álláspont a legnagyszerűbb sikerek kiindulópontjává. A kisebbségi küldetés a mai idők emberéhez szóló fontos üzenet. Vajon mi a közös a székelyek, Thomas Edison, navahók, ujgurok, Albert Einstein, bosnyákok és Steve Jobs legjobb eredményeiben?
A kisebbségi küldetés tudatos vállalása és néhány együtt gondolkodó társsal vagy kis csapattal tartós, a többség életét is megváltoztató sikerre jutás.
Történetírók feljegyzése szerint a székely csapatok a hadjárat kezdetén a magyar fősereg előtt, és a hadjáratról visszatérve a sereg mögött haladtak. Így lett a székely küldetés első a küzdelemben és utolsó a visszavonulásban. A kisebbségi sors tanulságainak mára már sokkalzélesebb jelentősége van, messze túlnyúlva az erdélyi viszonyokon.
A felfedezések, újítások és nagy sikerek szikrája ott pattan ki, ahol sokféle kulturális hagyomány, szakmai háttér és nézőpont találkozik egy helyen. Ezért is van, hogy semmit sem becsülök annyira, mint egy jó vitát, ahol a sokféle forrásból származó tények felszínre kerülnek és összeállnak.
Új gondolatok és tartós sikerek kisebbségeket is megbecsülő, sokszínű kulturális környezetből származnak. „Az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő.” Amit már ezer évvel ezelőtt Szent István világosan megfogalmazott az országokra, azt még ma sem értik
sokan a vállalatokra. A tudományról és újításról szóló fejezetek azt az izgalmat mutatják be, amelyet új területek feltárása jelent, nem annyira földrajzi, mint inkább szakterületi és információs értelemben. A helytállás pedig a kisebbségi hagyományok ápolására és tiszteletben tartására vonatkozik. Az okfejtést végigolvasva remélem, mindenki felismeri az üzenetet, hogy a tudomány és újítás milyen fontosságúak a helyi közösségek 10 sikere szempontjából, és hogy a helytállás miért elengedhetetlen a tudásalapú társadalomban, a hagyományok megvédésében.
Ez a könyv ötvözi tapasztalataim és életutam maradandó részeit, és egyúttal azt, amit a modern tudomány felismert és közkincsé tett. Bár voltak eredményeim, nem szeretném, ha az olvasó azt hinné, hogy mindig sikeres lettem volna, akár a tudományban, akár a helytállásban. Az egyes fejezeteket az erdélyi hagyományokból választott elgondolkoztató idézetek indítják. Így lett ez a könyv egyszerre emlékirat és röpirat a kisebbségek jövőjéért.
Életünk ígéretes irányt vesz a kisebbségi sors megismerése és a tudomány iránti lelkesedés között. Ezt a két nagy irányzatot most egyszerre tárgyaljuk, nemcsak személyes hitvallásként, hanem általánosítható üzenetként is, a kisebbségek jövőjének megvédéséért és mindannyiunk előrehaladásáért.
A kisebbségek megbecsülése nemcsak a kisebbség érdeke, hanem a többség jövőjének alapfeltétele is. Itt valóban az emberiség sikeréről van szó. Itt az idő a kisebbségek új megbecsülésére. Mindenki tehet
valamit, akár többségben, akár kisebbségben van.

BESZÁLLÍTÓ SC. HUNYAD LIBRIS SRL
KIADÓ TORTOMA
NYELV MAGYAR
SZERZŐ BALÁS ANDRÁS
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 255

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés