-26%
-26%Irodalmi Magazin 2018/3

Irodalmi Magazin 2018/3

Bolti ár: 1 590 Ft
Internetes ár: 1 177 Ft

Boszorkányság

Készleten

Cikkszám: 147476
Kategória: Kiadó: Magyar Napló
A kiadás időpontja: 2018-11-06
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Lapszámunk a boszorkány ábrázolásait követi nyomon a gyermek- és ifjúsági irodalomtól kezdve az egyetemes és magyar literatúra legnépszerűbb és kevésbé ismert történetein át a kortárs szövegekig. Az ismeretterjesztő tanulmányok, esszék és műelemzések mellett a kiadvány válogatást ad több évszázad lírai és prózai terméséből, így nemcsak irodalomtörténeti érdekességeket kínál az Olvasónak, de exkluzív gyűjteményt is a boszorkány alakja és karakterváltozatai – a tündér, a szépasszony, a lidérc, a vadlány, a banya – köré csoportosuló alkotásokból.
A gazdagon illusztrált lapszám kitekint a zene és a vizuális kultúra irányába; továbbá négy interjút közöl, amelyek közös elmélkedésre hívják az Olvasót a boszorkányság nőtörténeti aspektusáról, a költészet mágikus minőségéről, az orvoslás és a babonás hiedelmek viszonyáról, a boszorkány figurájában összpontosuló társadalmi feszültségekről, az írói szerep spirituális felelősségéről.
A kulturális tradíció boszorkánymotívumának kiegészítéséhez járulnak hozzá azok az írások, amelyek a néprajz, a vallástörténet, a nyelvészet és a pszichológia felé szélesítik ki a téma horizontját. A fikciós tartomány mostohái, bűbájosai és varázslónői mellett ugyanis a kiadvány azon valós, hétköznapi emberek felé is figyelemmel fordul, akiknek áldozata mindmáig mélyen elgondolkodtató történelmi súlypontot képez a teremtő képzelet ama sokszínűségében, amelyet a Boszorkányság-szám reményeinek szerint kifejez. Az Irodalmi Magazin a peranyagokból idézett szemelvényekkel nekik állít emléket.

További információk

Kiadó

Magyar Napló

Oldalszám

160

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2018-11-06

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Irodalmi Magazin 2018/3”értékelése elsőként