-26%
-26%XII. Piusz és a zsidók

XII. Piusz és a zsidók

2 990 Ft 2 212 Ft

Készleten

Cikkszám: 139899
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-05-12
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A XII. Piusz pápaként ismert Eugenio Pacellire aljas módon a “Hitler pápája” nevet aggatták a holokauszt idején a zsidókkal szemben feltételezett tétlensége miatt. Új, tényfeltáró könyvében Gordon Thomas – a titkosszolgálatok világának vezető szakértője – rávilágít az igazságra, és elénk tárja a közel ötven pap, apáca és római polgár titkos hálózatát, melyet XII. Piusz és a Vatikán a megszállás idején hozott létre a zsidók megmentése céljából.

XII. Piuszt régóta baráti szálak fűzték a római zsidó közösséghez. A náci fenyegetés terjeszkedésével a pápa egy kapcsolattartói hálózatot alakított ki Vatikánvároson belül és kívül. Ez a hálózat hamis papírokkal látta el a zsidókat, megkeresztelt katolikusoknak tüntetve fel őket, és biztos menedéket nyújtott számukra a Vatikánban és Rómában egyaránt. Azzal, hogy a zsidókat Rómában rejtegette – nem létező betegség címén a híres Fatebenefratelli kórház karanténjában -, és szervezte a városból való kicsempészésüket, a Vatikán ezrek életét mentette meg a második világháború alatt.

A szerző feltárja annak az előrelátó politikai magatartásnak az okát is, amellyel XII. Piusz kerülte a hitleri rezsim nyilvános elítélését (nehogy egy széleskörű megtorlást kockáztasson a Harmadik Birodalom részéről), ugyanakkor ő és vatikáni megbízottai a színfalak mögött azon dolgoztak, hogy szembeszálljanak a náci terror borzalmaival.

Az emberi életek megmentéséért szőtt “összeesküvést” részletesen bemutató beszámolójával Gordon Thomas e hosszú idő óta ellentmondásosan megítélt pápa életének és hagyatékának újraértékelésére indít bennünket.

További információk

Szerző

Gordon Thomas

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

336

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-05-12

ISBN

9789632673325

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“XII. Piusz és a zsidók”értékelése elsőként