-23%
-23%Vétkeztünk…

Vétkeztünk…

3 990 Ft 3 072 Ft

Készleten

Cikkszám: 140029
Kategória: Szerző: Kiadó: L'Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.
A kiadás időpontja: 2017-05-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Vétkezhet-e az egyház mint egyház? Hogyan érinti a tagok bűne, mulasztása vagy felelőtlensége a hívők közösségét, annak intézményes és szervezeti formáját? Milyen összefüggés van az egyház múltban elszenvedett üldöztetései, valamit a totális politikai rendszerek fenntartásában vállalt szerepe között?

Az utóbbi években a közélet egyre élénkebb érdeklődést mutat a történelmi és társadalmi bűnök természete, kialakulásának okai és következményei iránt. Ezen belül kiemelt figyelmet érdemel az egyházak önkényuralmi rendszerek idején tanúsított magatartásának megítélése, valamint a jelenkori gazdasági és politikai igazságtalanságok láttán elfoglalt pozíciója vagy éppen a saját sorain belül tapasztalható visszaéléseknek az esetei…

Ez a könyv olyan rendszerszemléletű teológiai és etikai értelmezési keret felvázolásában érdekelt, amelynek segítségével jobban megérthető és értelmezhető (de még nem felmenthető) az egyéni meghasonlások története, egyházi vezetők és testületek kétes értékű magatartása, kritikus helyzetértékelések elmaradása vagy a teológiai tájékozatlanság hiánya, amelyek mind szerepet játszottak a vétkesnek minősülő végkifejlet kialakulásában. De ha a rendszerszintű bűnök történetében kollektív módon érintett az egyház, ilyen minőségében a megoldásra is lehetősége nyílik – hogyan?

Fazakas Sándor (1965) teológus, szociáletikus, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára.

További információk

Szerző

Fazakas Sándor

Kiadó

L’Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.

Oldalszám

388

Kiadás dátuma

2017-05-19

ISBN

9789634142843

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Vétkeztünk…”értékelése elsőként