-26%
-26%A karácsonyi ikon etikája

A karácsonyi ikon etikája

Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 212 Ft

Készleten

Cikkszám: 147573
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2018-11-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A bizánci kereszténységben a karácsony ikonjának különös jelentősége van: gazdag világ, mély teológia, kozmikus spiritualitás tárulhat elénk. Karácsonyra készülve hasznos lehet az ikon részleteit imádságos szemlélődéssel körüljárni, s lassan közelíteni az Újszülötthöz, hogy a karácsony igazi ajándékát megkaphassuk. Egyetlen ikont teszünk a testi, s főleg lelki szemeink elé, hogy a Lélek mozdítsa meg legmélyebb érzéseinket, gondolatainkat, döntéseinket – s így az ikon fátyla mögé tekinthessünk, a Misztériumhoz közelebb juthassunk.
Napjainkban ömlenek ránk a képek, melyek sekélyes érzéseket, gondolatokat és erkölcsöt ébresztenek. Sekélyes képek a világból, de sekélyes képek a jámbor vallásosságról is. A sekélyes esztétika pedig sekélyes vallásosságot és etikát fog előmozdítani bennünk. Az ikon igényes kép: igényes figyelemmel lehet csak közelíteni hozzá, s úgy segít igényes élethez.
Az ikon készítése minta a karácsonyra készülő embernek: a nyers fát meg kell művelni, aztán fehér, üres alapozást adni, majd ezután lehet rajta megfesteni a szentet imádság és böjt segítségével. Az ember is művelje meg nyers önmagát, váljon üres lappá belső világa, s így engedje, hogy a Szent ezen a karácsonyon is megajándékozza egy szikrával, Önmagával.

További információk

Szerző

Papp Miklós

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

216

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2018-11-08

ISBN

9789632673943

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A karácsonyi ikon etikája”értékelése elsőként