-26%
-26%Élő cölibátus

Élő cölibátus

2 800 Ft 2 072 Ft

A papság egészséges útjai

Készleten

Cikkszám: 139011
Kategória: Szerző: Kiadó: Jezsuita Kiadó Belső Egyházi jogi Személy
A kiadás időpontja: 2017-03-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A San Franciscó-i Egyetem pszichológiaprofesszora öt olyan utat mutat be könyvében, amely elősegíti a katolikus papok pszichoszexuális egészségét: 1. Éljünk Isten és legmélyebb vágyaink közelében. 2. Teremtsünk mély személyes kapcsolatokat és támogató közösségeket. 3. Kérjünk szeretetet, törődjünk másokkal, és törekedjünk az elkülönülésre is. 4. Küzdjünk meg a stresszel, és ismerjük fel a destruktív magatartásmintákat. 5. Ünnepeljük meg a szentet.

Nem a cölibátus teológiáját foglalja össze e kötet, és azt sem fejti ki a szerző, miért választja valaki a cölebsz életet. Inkább bemutatja, hogyan tapasztalható meg és alakítható a tisztaság, milyen lehetőségek és küzdelmek kísérhetik, és a cölibátus tapasztalata hogyan gazdagíthatja a papi életet és szolgálatot.

Érzékeny, megfontolt, józan, ismeri a való életet, és mind a katolikus spiritualitás, mind a kortárs pszichológia szempontjából jól megalapozott. Az Élő cölibátus értékes forrásnak fog bizonyulni minden pap számára, aki szeretetteljes, cölebsz férfiként törekszik élni. A papi élet e fontos vonatkozásáról szóló könyvek igen gyakran figyelmen kívül hagyják a cölibátus pszichológiai dimenzióit, csak „áldozati” szempontból tekintve rá, vagy egy túlságosan elvont teológiára támaszkodva. De Sonny Manuel, aki régóta pap és hivatásos pszichológus, a cölebsz élet olyan képét fogalmazza meg, amely spirituális és gyakorlati felismeréseket egyaránt felkínál. Könyve az elsőéves szeminaristáktól a tapasztalt papokig bárki számára remek olvasmány.

További információk

Szerző

Gerdenio Sonny Manuel SJ

Kiadó

Jezsuita Kiadó Belső Egyházi jogi Személy

Oldalszám

176

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-08

ISBN

9789638014887

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Élő cölibátus”értékelése elsőként