-21%
-21%Magyar népi kézművesség

Magyar népi kézművesség

4 990 Ft 3 942 Ft

Készleten

Cikkszám: 139646
Kategóriák: , Kiadó: Corvina Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-04-21
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Corvina tematikus útikönyvsorozatának hatodik kötete a népi kézművességről szól, amelynek szinonimájaként a népi iparművészet, az élő népművészet, a hagyományőrző kézművesség és a kortárs népművészet kifejezéseket is szokták használni. A népi kézműves – ellentétben a korlátlan művészi szabadsággal rendelkező iparművésszel – tiszteletben tartja a hagyományokat. Termékei formája és díszítése is alapvetően hagyományőrző, bár az újítás sem teljesen idegen tőle.
Útikönyvünkben a 35 éves múlttal rendelkező Népművészeti Egyesületek Szövetségének (NESZ) csoportosítását követjük, amely 15 szakmai bizottság keretei közé sorolja be a népi kézművesszakmákat. Ezt egészítettük ki a hangszerkészítőkkel. A 16 csoport mindegyikénél röviden ismertetjük a hozzá tartozó népi kézművesmesterségeket, és csoportonként bemutatunk néhány mestert címmel, elérhetőséggel: összesen 112 népi kézművessel ismerkedhet meg az olvasó.
A sorozat előző köteteihez hasonlóan mind a 16 fejezet végén felsoroljuk azonban a többi mestert is, így további 392 népi kézműves elérhetőségét adjuk meg. Továbbá a könyv végén – címmel és elérhetőséggel – felsoroljuk azt a 142 nyitott műhelyt és alkotóházat, ahol a műhelyekben folyó kézművesmunkával és a mesterekkel is megismerkedhet a látogató.
Az útikönyvet többszáz színes fotó teszi szemléletessé. A tájékozódást térkép és GPS-koordináták segítik.

További információk

Kiadó

Corvina Kiadó

Oldalszám

360

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-04-21

ISBN

9789631364187

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Magyar népi kézművesség”értékelése elsőként