-26%
-26%Kárpátalja

Kárpátalja

Bolti ár: 4 999 Ft
Internetes ár: 3 699 Ft

Hegyek, erdők, vizek – egy csodálatos és sokszínű táj felfedezése

Elfogyott

Cikkszám: 129937
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-06-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Kárpátalja ma Ukrajna nyugati vidéke, Magyarországgal, Szlovákiával, Romániával és Lengyelországgal szomszédos. Területén számos nemzetiség él együtt békében; magyarok, oroszok, rutének, szlovákok, németek, olaszok és zsidók. A vidék kultúrája is ezt a soknemzetiségűséget tükrözi, a különböző hagyományok keveredése teszi rendkívül változatossá. A történelem viharai igencsak megtépázták a Kárpátok alját, négy különböző állam is területének tekinthette az idők folyamán.
Túlnyomórészt hegyvidéki terület, monumentális, lenyűgöző hegyeit gyors folyású folyók szabdalják, dús erdők borítják. Itt található Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa, a Hoverla, de innen ered egyik legfontosabb folyónk, a Tisza is. A csodálatos természeti szépségeken túl számtalan vár, várrom, valamint ódon fatemplomok, gerendaházak vonzzák ide a kíváncsi utazókat.
Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila fotósok érzékeny kamerával járták be Kárpátalja magával ragadó tájait, izgalmas és változatos utazásra invitálva bennünket albumukkal ezen a sokszínű és szerethető vidéken.

További információk

Szerző

Fucskár Ágnes, Fucskár József Attila

Kiadó

Alexandra Kiadó

Oldalszám

176

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-06-08

ISBN

9789633575536

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kárpátalja”értékelése elsőként