-23%
-23%Aczél-történetek

Aczél-történetek

3 499 Ft 2 694 Ft

Készleten

Cikkszám: 120849
Kategória: Szerző: Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás időpontja: 2013-11-14
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Beszélgetések tiltott, tűrt és támogatott kortársakkal Aczél Györgyről és a Kádár-korszakról.

Aczél György a Kádár-korszak kultúrpolitikájának egyik legfontosabb figurája volt, akinek tevékenysége nagyban meghatározta a kor művészeti életét és könyvkiadását. Élete és szerepe körül számos legenda kering, személyisége a mai napig ellentmondásos, viták tárgya. A hajdani árvaházi gyermek, aki a második világháborúban embermentő tevékenységet folytatott, a Rákosi-rendszer kegyeltje, majd áldozata, 1956 után egészen a rendszerváltásig a kulturális élet talán legfontosabb irányítója és ellenőrzője lett.
A könyv beszélgetéseiben a hajdani politikus családtagjai, valamint a korszak kiemelkedő tudósai és művészei vallanak Aczélhoz fűződő kapcsolatukról, személyes életútjukról, valamint a korszak kulturális és politikai csatározásairól. Aczél szerepének különböző – olykor egymásnak ellentmondó – értelmezései bepillantást engednek a nagy hatalmú politikus és az ember, a családapa életébe, valamint a magyar történelem egy meghatározó korszakának mindennapjaiba.

A szerző, Varga Ágota, dokumentumfilm-rendező. Filmjeit (többek közt a Szemünk fénye, Leszármazottak és a Porrajmos – cigány holokauszt című munkákat) számos rangos hazai és külföldi elismeréssel jutalmazták.
E könyv a 2009-ben bemutatott Aczél című dokumentumfilmjének beszélgetéseit, kibővített anyagát tartalmazza.

További információk

Szerző

Varga Ágota

Kiadó

Alexandra Kiadó

Oldalszám

375

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2013-11-14

ISBN

9789633571415

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Aczél-történetek”értékelése elsőként