-21%
-21%Ősi birodalmak

Ősi birodalmak

6 500 Ft 5 135 Ft

Sumer – Egyiptom – India – Minósz – Kína – Perzsia – Görögország – Róma – Maja – Kína

Készleten

Cikkszám: 106059
Kategória: Szerző: Kiadó: Geographia Kiadó
A kiadás időpontja: 2011-03-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A régmúlt nagy civilizációi mindmáig lenyűgöznek bennünket látványos teljesítményeikkel. Eszméik, mítoszaik, műtárgyaik, építészetük és irodalmuk az évezredek távolából is elképesztő frissességgel és aktualitással szólnak hozzánk. E könyv történelmi összefüggésekkel a háttérben mozgalmas és átfogó portrét fest ezekről az eredményekről, miközben megismerhetjük az ősi Mezopotámia, Egyiptom, Görögország, Róma, India, Kína és a Kolumbusz előtti Amerika magával ragadó történetét.
Az “Ősi birodalmak” sokrétűen mutatja be e magasan fejlett és lenyűgöző társadalmak szellemi, kulturális, technológiai és művészi újításait. A tematikusan szerkesztett szöveg felhasználja az ősi világról a legújabb kutatások fényében szerzett ismereteket és bizonyítékokat. Részletesen olvashatunk az ősi kultúrák szimbólumairól, szent szövegeiről vallási szertartásairól, isteneiről és istennőiről, a kozmoszról formált képükről és szent helyeikről – a dicsőséges piramisoktól és a Parthenontól kezdve a fenségesen tornyosuló Machu Picchuig; Róma alapításáról a mai Kína alapjaiig vagy a civilizált élet i. e. 350 táján Sumerban kezdődő ébredezésétől az inkák és az aztékok 16-17. századi véres kimúlásáig.
A könyv tíz fejezetében a világtörténelem legjelentősebb és legnagyobb hatású birodalmainak bemutatását térképek, időrendek, dinasztiák és érdekességek, többek közt a sírrablókról vagy a hieroglifákról szóló leírások teszik teljessé.

További információk

Szerző

Dr. John Haywood

Kiadó

Geographia Kiadó

Oldalszám

224

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2011-03-08

ISBN

9789639810938

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ősi birodalmak”értékelése elsőként