-26%
-26%Nemzetközi biztonság

Nemzetközi biztonság

4 500 Ft 3 330 Ft

Készleten

Cikkszám: 138979
Kategória: Szerző: Kiadó: Antall József Tudásközpont
A kiadás időpontja: 2017-03-06
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Roland Dannreuther Nemzetközi biztonság című könyve a hidegháború utáni világ új, vagy legalábbis új formában megjelenő biztonsági kihívásait tekinti át.
A kézikönyvként is jól használható mű legfőbb jellemzője, hogy az eltérő megközelítések szintézisére törekszik, hidat képezve a klasszikus racionalista, valamint a kritikai elméletek között, bemutatva a legfontosabb gyakorlati kérdések különböző értelmezéseinek értékét.
A biztonsági tanulmányokat jellemző alapvető viták bemutatásán és értékelésén túl, minden egyes fejezet és minden egyes témakör esetében megjelenik a szerző markáns, egyedinek mondható álláspontja, amely miatt a kötet szemléletmódja valóban újdonságnak tekinthető.
A témák között a “kemény” illetve a “puha” biztonság kérdései egyaránt szerepelnek: a polgárháborúk, a katonai intervenciók, a terrorizmus, a tömegpusztító fegyverek elterjedésének problémája mellett helyet kapott a környezeti biztonság, a migráció és a kiberbiztonság is.
A szerző a fejezetek végén kérdésekkel, további olvasmányokkal segíti elő a témákban való elmélyedést, így a kötet tankönyvként és szakkönyvként is kiváló olvasmány lehet a biztonságpolitika alapfogalmainak problémaközpontú megközelítéséhez.

További információk

Szerző

Roland Dannreuther

Kiadó

Antall József Tudásközpont

Oldalszám

395

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-06

ISBN

9786155559204

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Nemzetközi biztonság”értékelése elsőként