-26%
-26%Titkos társaság

Titkos társaság

3 490 Ft 2 583 Ft

A magyar testvéri közösség története

Készleten

Cikkszám: 140640
Kategória: Szerző: Kiadó: Jaffa Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-06-23
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

1947 – a fordulat éve. A háború utáni reményteli többpártrendszert ekkor érte az első látványos támadás: megkezdődött az a koncepciós persorozat, melynek során számos vezető kisgazda politikusra “rábizonyították” a köztársaság megdöntésének vádját. Így sikerült eltávolítani a politikai életből sokak mellett a párt főtitkárát, Kovács Bélát, a miniszterelnök Nagy Ferencet, az országgyűlés elnökét, Varga Bélát, és olyannyira meggyengíteni a Kisgazdapártot, hogy nem gördíthetett már akadályt a kommunista hatalomátvétel elé.
Ebben a politikai színdarabban, amellyel a jövő koncepciós pereinek prototípusát is kikísérletezték, a főszerepet a Magyar Testvéri Közösség nevű szervezetre osztották. Ezt az úgymond horthysta reakciósokat tömörítő szélsőjobboldali titkos társaságot kiáltották ki a köztársaságellenes összeesküvés koordinátorának. De mi volt valójában ez a Titkos társaság?
Szekér Nóra könyve erre a kérdésre keresi a választ. A koncepciós perekben kialakított torz kép felülvizsgálata során megismerkedhetünk a kommunista hatalomátvétel és -gyakorlás módszertanával, az államvédelmi szervek munkamódszerével. Elénk tárul a konspiráció világa, egy titkos társaság szervezeti felépítése, gyakorlati működése és politikai-társadalmi szerepe. A Közösség története árnyalja azoknak a politikai rendszereknek a történetét is, melyekben szerepet játszott.

SZEKÉR NÓRA 1976-ben született. 2009-ben szerzett doktori fokozatot, jelenleg a Rendszerváltozás Történetét Kutató Intézet és Archívum tudományos munkatársa. 2009 óta a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óraadó oktatója.

További információk

Szerző

Szekér Nóra

Kiadó

Jaffa Kiadó

Oldalszám

294

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-06-23

ISBN

9786155715198

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Titkos társaság”értékelése elsőként