-26%
-26%Kuruc világ II. – A félhold árnyékában

Kuruc világ II. – A félhold árnyékában

Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 220 Ft

Készleten

Cikkszám: 144501
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2018-04-11
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A magyar történelem izgalmas időszaka, a kuruc kor történései folytatódnak a trilógia második kötetében. Zrínyi Ilona és Thököly Imre szerelme és házassága adja a történet vázát, de a regényben sorra felbukkan minden olyan szereplő, aki akkoriban élt, és aki a magyar szabadságért vagy az ellen küzdött. Bécs, a Hofburg és Lipót császár éppen úgy szereplője a történetnek, mint a munkácsi várat éveken át hősiesen védelmező Zrínyi Ilona. Ám felbukkannak a törökök is, akik éppen Bécset készülnek bevenni, hogy aztán eláraszthassák és kifoszthassák Nyugat-Európát.
Thököly Imre ismét az események középpontjába kerül. Kezdetben diadalt diadalra halmozó hadvezér, diplomata és fejedelem, sőt “magyar király” – hogy aztán röviddel később elveszítsen mindent, amit szerzett, és még a török börtönt is megjárja.
Eközben váltakozó szerencsével folyik a küzdelem a keresztény Európa és az Oszmán Birodalom között – ez utóbbi még fogyatkozó erejével is veszélyes ellenfél. A regényben megismerjük a Magyarországon harcoló francia, német, olasz tábornokokat és zsoldosaikat, a török vezérek észjárását, a két idegen nagyhatalom között hányódó magyarokat, katolikusokat és protestánsokat, akik mind-mind a maguk céljaiért küzdenek, győznek és elbuknak, hogy aztán felállhassanak ismét…

További információk

Szerző

Nemere István

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

304

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-04-11

ISBN

9789632673806

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kuruc világ II. – A félhold árnyékában”értékelése elsőként