-26%
-26%Így éltünk a vas és acél országában

Így éltünk a vas és acél országában

1 990 Ft 1 472 Ft

Ismeretlen képek az ötvenes évekből

Elfogyott

Cikkszám: 139275
Kategória: Kiadó: Kossuth Kiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2017-03-31
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A történelem a maga arcára szabja az időt, saját törvényei szerint korszakolja a hónapok és évek egymásutánját, és nemzeti történetünkbe kitöröletlenül beleírta “az ötvenes évek” fejezetet. Hány esztendőre is? Nyolcra, amelyből csak hat jutott az 1950-es évekre. A történelemben valójában egy egész korszakot alkot. És a megélt életben? Mármint azokéban, akik túlélték e kort? Vannak, akik ugyanúgy forgatták a kezükben a szerszámot vagy nyomták a földbe az ekeszarvát, mint az úgynevezett békeidőkben, míg mások fizikailag-lelkileg alaposan megszenvedték azt a nyolc évet.
A történelemkönyvek illusztrűcióinak többsége az eseményeket megörökítő felvételekből áll össze. Hatvan-hetven év távlatából vizuális emlékezetünk jobbára ezekből a fotókból rakja össze a kortörténet házimoziját.
Mi elsősorban a személyes sorsokra, az élet pillanatfelvételeire voltunk kíváncsiak, amikor közhírré tettük, hogy várjuk a hétköznapok világában született, eddig publikálatlan fotográfiákat.
Fejezetcímek: A rendszer, A munka világa, A pesti fiúk városa, A város peremén, Nyomortelepek a szocializmusban, A család, A magánélet, Életképek

További információk

Kiadó

Kossuth Kiadó ZRt.

Oldalszám

104

Kiadás dátuma

2017-03-31

ISBN

9789630988827

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Így éltünk a vas és acél országában”értékelése elsőként