-21%
-21%Hívatlan Látogató

Hívatlan Látogató

3 500 Ft 2 765 Ft

Készleten

Cikkszám: 142586
Kategória: Szerző: Kiadó: Kráter Műhely Egyesület
A kiadás időpontja: 2017-11-09
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Ez a regény egy izgalmas történelmi “fantazy”: mi lett volna Magyarország sorsa, ha a második világháborúban Horthy más politikai és hadműveletei döntéseket hozott volna.
Akiket máig elkeserít a trianoni békediktátum igazságtalansága, azok a könyv olvasásakor derűs megelégedettséget fognak érezni.

1944. március 19. A német katonai gépezet Magyarország megszállására készül. A német erők főparancsnoka elbizakodottan kijelenti, hogy ha ellenállás lesz, akkor 12 óra alatt befejeződnek a hadműveletek, ha nem lesz, akkor 24 órába is beletelik, mert mindenhol meg kell hallgatni az üdvözlő beszédeket.
A németek azonban nem várt erős ellenállásba ütköznek, gondosan kidolgozott terveik romba dőlnek. A magyarok olyan fejlett haditechnikával rendelkeznek, ami lehetővé teszi nem csak a hitleristák visszaverését, hanem a nem sokkal későbbre tervezett szövetséges bombatámadásokat is meghiúsítja. Az ország alig eszmél fel a két támadásból, mikor a szovjet csapatok már a Kárpátokhoz érkeznek.
Az ellenállás szellemi vezére gyulai Gaal István repülős alezredes. Ki ez a dél-dunántúli, kisnemesi származású katona valójában? Hogy lehet, hogy elképzelései alapján alig nyolc év alatt az ország hadereje képes felvenni a harcot a világ nagyhatalmaival? Hogyan kerül elő 1944-ben Horthy István kormányzó-helyettes, ha két évvel korábban a keleti fronton hősi halált halt?
Gyulai Gaal István önéletírása adja keretét ennek a történelmi fikciónak. Egy magyar katonatiszt, aki élete során olyan segítségeket kap, melyek mindig átlendítik a nehézségeken, hogy a hazaszeretet, a repülés és a szerelem egyaránt fontos helyet foglalhasson el életében.

További információk

Szerző

kárpáti Frigyes György

Kiadó

Kráter Műhely Egyesület

Oldalszám

464

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-11-09

ISBN

9789632982106

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Hívatlan Látogató”értékelése elsőként