-21%
-21%Hétköznapok a honfoglalás korában

Hétköznapok a honfoglalás korában

Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 765 Ft

Magyar őstörténet 5.

Készleten

Cikkszám: 143416
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-12-13
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Sorozatunk ötödik kötete a honfoglalók hétköznapjaiba és anyagi kultúrájába vezeti be az olvasót. Mit tudunk elődeink gazdálkodásáról, az állattartásról és a növénytermesztésről? Mit ehettek a honfoglalók? Milyenek voltak lovaik, és hogy viszonyultak hozzájuk? Milyen körülmények között éltek, milyen lehetett a lakóhelyük, milyen mesterségeket űzhettek, és hogyan?
A kötet szerzői különböző tudományterületek (elsősorban a régészet, a történettudomány és a néprajz) kutatásaira támaszkodva, valamint más korszakokból vett párhuzamok segítségével próbálják közel hozni a 21. századi európai emberhez ezt a nehezen megfogható, tárgyi emlékekben szűkölködő kort. Nagy teret kap a feltárt sírok, sírleletek ismertetése, hiszen a temetkezési szokások és a sírokban elhelyezett tárgyak, állattetemek, ha csak áttételes módon is, de mégis megjelenítik a mindennapi életet. Ugyancsak hangsúlyosan szerepel a kötetben a közelmúltban Borsodon feltárt, honfoglalás kori település bemutatása. Az itt talált leletek ugyanis jelentősen megváltoztatták a 10-13. századi településeinkről korábban kialakult képet.
A friss kutatási eredmények ismertetése árnyalja eddigi tudásunkat a korszakról, és megrögzült tévhiteket, anakronisztikus megközelítéseket is eloszlat.

További információk

Szerző

Petkes Zsolt, Sudár Balázs

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

198

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-12-13

ISBN

9789632279947

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Hétköznapok a honfoglalás korában”értékelése elsőként