-21%
-21%A tenger fia – Horthy 1.

A tenger fia – Horthy 1.

3 499 Ft 2 765 Ft

Készleten

Cikkszám: 142857
Kategória: Szerző: Kiadó: Gold Book
A kiadás időpontja: 2017-11-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Nemere István Horthy Miklós életét feldolgozó regénytrilógiájának első kötetében születésétől az I. világháború kitöréséig követi nyomon Magyarország későbbi kormányzójának életútját.

A Kenderesen, a XVII. században nemesi címet kapott család birtokán töltött gyermekévek, a családi háttér, a debreceni és soproni tanulmányok a gyermek Horthy jellemfejlődésének meghatározó évei voltak. Az ifjú Miklós tizenhat évesen, szülei akarata ellenére jelentkezett az Osztrák-Magyar Monarchia fiumei haditengerészeti akadémiájára, ahol kiváló sportemberré és fiatal tisztté vált.

Szolgálata során szinte az egész világot bejárta, számos hatás érte. A császári udvar és hadvezetés felfigyelt a tehetségére, szokatlanul gyors karriert futott be. Ferenc József szárnysegédje is volt, és az I. világháború kitörésekor már sorhajókapitányi rangban szolgált.

A szerző Horthy Miklós életpályájának rekonstruálása során különös gondot fordított az 1867-es kiegyezést követően Magyarországon és a monarchiában bekövetkezett társadalmi, politikai és gazdasági folyamatok és változások bemutatására. A kötet lapjain megelevenednek a soknemzetiségű, sok szempontból megosztott, mégis egységes monarchia hétköznapjai, a bécsi udvar konfliktusai és a közép-európai nagyhatalom szerepének megváltozása a világpolitika nagy színpadán.

Nemere István életrajzi regénye kiváló korkép a XIX. század második felének és a XX. század első másfél évtizedének Magyarországáról, Európájáról és világáról.

További információk

Szerző

Nemere István

Kiadó

Gold Book

Oldalszám

320

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-11-20

ISBN

9789634264613

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A tenger fia – Horthy 1.”értékelése elsőként