-21%
-21%Japán titkos keresztényeinek nyomában

Japán titkos keresztényeinek nyomában

3 399 Ft 2 685 Ft

Készleten

Cikkszám: 139086
Kategória: Szerző: Kiadó: IPC
A kiadás időpontja: 2017-03-16
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Endó Súszakú, a témát feldolgozó, Némaság című, világsikerű regénye alapján készült film Martin Scorsese rendezésében már a mozikban!

TÖRTÉNET AZ ELNYOMÁSRÓL, A REJTŐZKÖDÉSRŐL, A TÚLÉLÉSRŐL

“A japán történelemnek nincs még egy olyan vonzó és érdekfeszítő periódusa, mint a kirisitanok kora. Ez különösen igaz azért, mert ez a korszak arra kényszerít minket, hogy elgondolkodjunk: milyen is emberi lénynek lenni.”
Endó Súszaku

Attól a pillanattól kezdve, hogy az első misszionáriusok 1549-ben megérkeztek a szigetországba, az 1614-ben kezdődő, az egész nemzetre kiterjedő “Üldöztetés”-ig háromszázezer japán tért át a keresztény hitre. A brutális megtorlások miatt azonban illegalitásba kényszerültek. A titkos keresztények – a kirisitanok – hét generációja az életét kockáztatva gyakorolhatta csak vallását, s mindezt úgy, hogy Japánból kitiltották a keresztény papokat és misszionáriusokat. Az írástudatlan parasztok gyakorlatilag szájhagyomány útján ismertették meg az Igét utódaikkal.
Leszármazottaik sem tagadták meg hitüket, ám nem hajlandók betagozódni a katolikus egyházba. Miért? John Dougill, utazást téve térben és időben, civilizációk – a Kelet és a Nyugat – ellentéteit vizsgálja, miközben bepillantást enged a japán hitvilág és kultúra megváltoztathatatlan aspektusaiba.

További információk

Szerző

John Dougill

Kiadó

IPC

Oldalszám

288

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-16

ISBN

9789636356002

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Japán titkos keresztényeinek nyomában”értékelése elsőként