-20%
-20%Izrael mentőangyala

Izrael mentőangyala

Bolti ár: 4 900 Ft
Internetes ár: 3 920 Ft

Nasszer egyiptomi elnök vejének, a Moszad kémjének igaz történte

Készleten

Cikkszám: 143461
Kategória: Szerző: Kiadó: Akadémiai Kiadó Zrt.
A kiadás időpontja: 2017-12-15
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Nehéz elhinni, pedig igaz: Asraf Marván, Nasszer egyiptomi elnök veje és a következő elnök, Szadat legbizalmasabb tanácsadója izraeli kém volt “Angyal” fedőnév alatt. Különös jelentősége lett mindennek a drámai 1973-as arab-izraeli háború idején, ugyanis Egyiptom legféltettebb támadási tervei azonnal az izraeli titkosszolgálathoz kerültek. Ennek is megvolt a szerepe abban, hogy Izraelnek sikerült megfordítania a háború menetét, amely egy elsöprő erejű egyiptomi támadással indult.
Különös, de Marvánnak hosszú évtizedeken át sikerült elkerülnie az egyiptomi titkosszolgálat figyelmét. Utolsó éveiben luxuskörülmények között élt, majd élete 2007-ben váratlanul véget ért, amikor eddig nem tisztázott körülmények között kizuhant londoni, negyedik emeleti lakása erkélyéről.

Halála után apránként kezdenek a felszínre kerülni életének eddig homályban lévő részletei. Az elérhető források részletes elemzésén és a kulcsszereplőkkel készült interjúkon alapuló Izrael mentőangyala az első átfogó híradás a 20. század egyik legnagyobb kémtörténetéről. Kiderül belőle többek között, hogy Marván kémmúltját nem más leplezte le, mint az izraeli katonai hírszerzés vezetője, és hogy hogyan használták fel az általa adott információkat – sokszor meglepően nem úgy, mint ahogyan várnánk. E letehetetlen könyv elolvasása után már nem tudunk úgy tekinteni a mi életünkre is nagy hatást gyakorló közel-keleti térség történéseire, mint korábban.

“Asraf Marván volt a legértékesebb hírforrás, akit a Moszad valaha is beszervezett. Uri Bar-Joseph lebilincselő könyve pontos és megbízható beszámoló a 20. század egyik legfontosabb kémjének életútjáról.”
Zvi Zamir vezérőrnagy, a Moszad korábbi vezetője (1968-1974)

További információk

Szerző

Uri Bar – Joseph

Kiadó

Akadémiai Kiadó Zrt.

Oldalszám

377

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-12-15

ISBN

9789634540908

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Izrael mentőangyala”értékelése elsőként