-26%
-26%Boko Haram

Boko Haram

Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 583 Ft

Nigéria szentségtelen háborúja belülről

Készleten

Cikkszám: 139388
Kategória: Szerző: Kiadó: Atlantic Press
A kiadás időpontja: 2017-04-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Háromszáz diáklány elrablásával sokkolta a közvéleményt 2014-ben a Boko Haram nevű nigériai iszlám szervezet, melyet ma a világ legveszélyesebb terrorcsoportjának tartanak. Rémtetteikkel A banditák videóüzenete szerint a kislányokat rabszolgaként kezelik és eladják őket, de lehetnek köztük olyanok is, akik öngyilkos merénylőkként tűnnek fel Nyugat-Európa fővárosaiban. A közösségi médiában már külön hashtag (a közösségi oldalakon használt címke) született a lányok kiszabadításáért, amely a bringbackourgirls, vagyis hozzátok vissza a lányainkat nevet kapta. Talán ez is segített abban, hogy közülük sokan megszöktek, ám több mint százan még mindig a Boko Haram fogságában vannak.
Mike Smith az AFP francia hírügynökség közép-afrikai tudósítójaként éveket töltött Afrika legnépesebb országában, Nigériában. Tanúja volt a szervezet keletkezésének és felépülésének, több alkalommal járt a terroristák által elfoglalt területen is. Személyes tapasztalatok alapján, belülről mutatja be keletkezésétől napjainkig a mozgalom születését, vezetőit és cselekedeteiket.
A Boko Haram ma már az Irakban és Szíriában garázdálkodó Iszlám Állam afrikai szárnyaként mutatkozik be, és kegyetlenségben, ha lehet, még felül is múlja azt. Kikből áll, kikre támaszkodhat, és milyen célokat tűzött maga elé az afrikai kalifátus? Mike Smith könyve magyar nyelven az első részletes és hiteles híradás a Boko Haramról.

További információk

Szerző

Mike Smith

Kiadó

Atlantic Press

Oldalszám

272

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-04-05

ISBN

9786155332821

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Boko Haram”értékelése elsőként