-23%
-23%Az Opus Deitől a Provida Materig

Az Opus Deitől a Provida Materig

2 400 Ft 1 848 Ft

Állambiztonsági hálózatok és egyházi kisközösségek

Készleten

Cikkszám: 139075
Kategória: Szerző: Kiadó: L'Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.
A kiadás időpontja: 2017-03-16
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A könyv a korabeli állambiztonsági nyomozó szervek (politikai rendőrség) csak manapság hozzáférhetővé váló forrásanyagaira támaszkodva tárja fel és követi nyomon a Vatikán és a közép-kelet-európai katolikus egyház hálózati kapcsolatrendszerét, egyfelől a titkos ellenálló egyházi sejtek működését, másfelől ennek kifutásaként a nemzeti katakomba egyházak létesítésére tett erőfeszítéseket Kelet-Közép-Európában. A szerző a politikai rendőrség kriminalizáló célzatú interpretálásaihoz képest következetesen érvényesített forráskritikával a történtek igaz, komplex, okadatolt feltárására törekszik.

XII. Pius pápa sokféleképpen üzent a külvilágtól vasfüggönnyel elzárt keleti blokk katolikusainak. A Provida Mater kezdetű apostoli konstitúció sorsát azért fontos nyomon követni, mert tipikus, hatásában determináló.
Dr. Bertalan Péter 1968-ban született Nagykanizsán. Nős, egy gyermek édesapja. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola címzetes főiskolai tanára. Több könyve jelent meg, legutóbbi: A pálos rend és az állambiztonságok küzdelme. Hálózatok szorításában (2015).

További információk

Szerző

Bertalan Péter

Kiadó

L’Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.

Oldalszám

196

Kiadás dátuma

2017-03-16

ISBN

9789634142331

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az Opus Deitől a Provida Materig”értékelése elsőként