-26%
-26%Ady Endre és a nyugat

Ady Endre és a nyugat

3 500 Ft 2 590 Ft

Sosem hallott titkos történetek

Készleten

Cikkszám: 141468
Kategória: Szerző: Kiadó: Kárpátia Stúdió Kft.
A kiadás időpontja: 2017-09-19
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A 110 évvel ezelőtt alapított Nyugatról és legfontosabb szerzőjéről, Ady Endréről könyvtárnyi szakirodalom született, de egyik munka sem tér ki az igazi háttérre. Egyik sem ad választ arra a kérdésre: miért, kik és milyen céllal alapították a Nyugatot? Miért volt szükség Ady Endrére? Ki volt Ignotus? Helytálló-e Octavian Goga, az egyik legnagyobb román költő bírálata? És vajon hogyan kerül a képbe Németh László, Babits Mihály és Móricz Zsigmond? Lényegtelen kérdések, nem is gondolnánk, mennyire fontosak a válaszok.

Az eddigi irodalomtörténet- és történetírás kutatói kizárólag a folyóiratokban és könyvekben, azaz írásban a nyilvánosság előtt megjelent műveket, álláspontokat elemezték. Azonban a lényeges világnézeti és politikai folyamatok csak akkor érthetőek meg teljes mélységükben és ok-okozati összefüggéseikben, ha az érintett személyek titkos szervezetbeli szellemi-ideológiai tevékenységét is bemutatjuk és elemezzük. Enélkül bizony csak csonkák lehetnek mind az irodalomtörténeti, mind az eszmetörténeti elemzések.

Raffay Ernő levéltári forrásokra támaszkodó újabb kötete tabukat dönt le, olyan kérdésekre ad választ, amelyeket a tudományos élet fel se mert tenni. Kutatásaival újraírja a XIX. század végének és a XX. század elejének magyar történelmét és irodalomtörténetét.

További információk

Szerző

Raffay Ernő

Kiadó

Kárpátia Stúdió Kft.

Oldalszám

328

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-09-19

ISBN

9786155374166

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Ady Endre és a nyugat”értékelése elsőként