-15%
-15%Bevezetés az addiktológiába

Bevezetés az addiktológiába

3 600 Ft 3 060 Ft

Készleten

Cikkszám: 137640
Kategória: Szerző: Kiadó: Medicina Könyvkiadó Zrt.
A kiadás időpontja: 2016-11-15
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A könyvben a multidiszciplináris megközelítés iránti igényt nem feledve, a beteget ellátó orvos szemével tekint a szerző a kémiai szerhasználathoz köthető problémákra és magára a kémiai szert használó emberre.

Mindeközben más irányokban is nyitott. Az orvosi szemléletű hozzáállást az indokolja, hogy a beteggel találkozó orvosnak – nem ritkán a szociális munkásnak is (!) –, ott és akkor kell valamit kezdenie a beteggel, amikor a beteg nála megjelenik. Merthogy el kell látnia! És ez a kötelezettség, bármit is mondjanak mások, a kémiai szerhasználat okozta megbetegedések vonatkozásában csak és kizárólag az orvosi ellátásra vonatkozóan jelenik meg. A teóriák a jelenség megértése és a további terápia szempontjából egyaránt fontosak, de a kémiai szert használó betegekkel történő első találkozás rendszerint nagyon komoly egészségügyi ellátási és szociális igényeket hoz a felszínre. Ám nem szabad elfeledni, hogy a szimpla orvosi megközelítés az egyéb dimenziók megismerése nélkül a felszínen mozgást jelenti csupán.
Egy tankönyvet tart kezében az olvasó. Kiknek is íródott? Elsősorban a téma iránt érdeklődő medikusoknak és addiktológiai szakvizsgájukra készülő szakorvosjelölteknek,hasznonnal forgatható olvasmány lesz mindazon klinikusok, addiktológiai konzultánsok és más szakemberek, esetleg laikusok számára is, akik valamelyest érdeklődnek a téma iránt. A könyv tankönyvszerű használatát a fejezetek végén megtalálható összefoglalók, ellenőrző kérdések, illetve a könyv végén található tesztkérdések segítik.

További információk

Szerző

Kalapos Miklós Péter

Kiadó

Medicina Könyvkiadó Zrt.

Oldalszám

612

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2016-11-15

ISBN

9789632265773

Várható szállítás

5-8 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Bevezetés az addiktológiába”értékelése elsőként