-50%
-50%Zöld forradalom

Zöld forradalom

Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 2 250 Ft

Készleten

Cikkszám: 144551
Kategória: Szerző: Kiadó: Kossuth Kiadó ZRt.
A kiadás időpontja: 2018-04-13
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A növények szervezete az állatokétól alapvetően eltérő minta alapján épül fel. Valóságos élő hálózatok, melyek katasztrofális eseményeket képesek túlélni anélkül, hogy elveszítenék létfontosságú funcióikat, azaz az állatoknál sokkal ellenállóbb és “korszerűbb” organizmusok.
Tökéletesen egyesül bennük a szilárdság és a rugalmasság. Kivételes alkalmazkodó képességüknek köszönhetően extrém környezetben is képesek életben maradni, láthatatlanná tudnak válni a ragadozók számára, és saját belső energiájuk felhasználása nélkül képesek mozogni! Modulokból álló testfelépítésük folyamatos inspirációt jelent az építészek számra. És ez még nem minden: kémiai molekulákat termelnek, amelyeket arra használnak, hogy manipulálják az állatok (és az emberek) viselkedését, és a talajt szondázó gyökércsúcsaik technológiája átültethető a robotika gyakorlati alkalmazásaiba. Az emberiség egyre növekvő élelmiszerigényét megoldhatja, ha a növénytermesztést olyan, az óceánok felszínén úszó üvegházakban oldjuk meg, mint a Jellyfish Barge.

Ilyen és ehhez hasonló döbbenetes tényeket ismerhetünk meg a világszerte ismert és elismert növényneurológus-kutató lebilincselő kötetéből, sok-sok gyakorlati példával és színes fotóval illusztrálva

További információk

Szerző

Stefano Mancuso

Kiadó

Kossuth Kiadó ZRt.

Oldalszám

232

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-04-13

ISBN

9789630991773

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Zöld forradalom”értékelése elsőként