-23%
-23%A papalagi

A papalagi

Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 1 925 Ft

A tiaveai tuiavii törzsfőnök beszédei

Készleten

Cikkszám: 144981
Kategória: Szerző: Kiadó: Typotex Kft. Elektronikus Kiadó
A kiadás időpontja: 2018-05-14
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Tuiavii, a polinéz törzsfőnök szakértő: mindent tud a fehér emberről, vagyis az ő nyelvén a Papalagiról. Sok jót azonban nem mesélhet róla. Hiszen a fehér ember szomorú kőfülkékben él, és nappal a kőkunyhók közötti szűk résekben járkál. Végtelen szenvedéllyel gyűjt dolgokat, mégis minél több van neki, annál szegényebb. Még az egyébként szórakoztató gondolkodást is annyira túlzásba viszi, hogy szinte már csak a feje él, az összes többi érzékszerve pedig szunnyad.
A kétméteres, rendkívül erős testfelépítésű, mégis szelídséggel teli férfiú, Tuiavii, a tökéletes ellentéte a túlcivilizált modern embernek. Az ő meglátásai tartanak görbe tükröt elénk. A látványon kacaghatunk. A törzsfőnök megfogalmazásai pedig oly világosak, hogy egyes országokban a 12-14 év közötti korosztály számára még kötelező olvasmányként is feladják – hogy önkritikát tanuljon az ifjúság, no meg az eltérő kultúrák iránti toleranciát.
Erich Scheurmann a polinéz szigetvilágról készült könyvet írni, ezért elutazott az akkoriban még német gyarmat Szamoára. Az itt tapasztaltakból született meg A Papalagi, melynek 1920-as megjelenése óta számlálhatatlan fordítása és kiadása jelent meg – most végre a magyar olvasó is átgondolhatja a természettől teljesen elszakadt, felgyorsult életét.

További információk

Szerző

Erich Scheurmann

Kiadó

Typotex Kft. Elektronikus Kiadó

Oldalszám

144

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2018-05-14

ISBN

9789632799360

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A papalagi”értékelése elsőként