Kosár “Tíz lépés a másik világ” hozzá lett adva a kosaradhoz.
-21%
-21%Társadalmi csapdák

Társadalmi csapdák

Bolti ár: 3 999 Ft
Internetes ár: 3 159 Ft

Készleten

Cikkszám: 142829
Kategória: Szerző: Kiadó: Helikon Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-11-17
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A korrupció minden formájára s árnyalatára megvan a jó magyar kifejezés. Lehet régieskedve “sápot” emlegetni; lehet rá utalni, századfordulói zamatokat idézve, úgy, hogy “borravaló”; lehet vagánykodva “jattként” emlegetni; lehet technikai szemléletességgel “kenőpénznek” nevezni; de lehet azt is mondani, óvatosan, senkit megsérteni nem akarva, de azért a dolog alattomos voltára utalva, hogy “csúszópénz”; de jobb, ha szelíden csak azt mondjuk: “hálapénz”; lehet hivatalos szigorral “jogtalan előnynek” bélyegezni, vagy szenvtelenül s enyhe cinizmussal “külön juttatásnak” vagy “harmadlagos jövedelemnek” titulálni.”
“1989 előtt hihettük azt, hogy a “rendszer” a hibás mindenért. Társadalmunk, életünk, tudatunk eltorzulásáért. Ma, két évtizeddel azután, hogy kezünkbe vehettük országunk, társadalmunk, önmagunk sorsát, nincs már alibink. Mi vagyunk felelősek azért, amik s amilyenek vagyunk.”
Hankiss Elemér életműsorozatának hetedik kötetében az 1979-ben megjelent Társadalmi csapdák című kötet, valamint a 2009-ben Csapdák és egerek címmel publikált terjedelmes esszé kapott helyet. Mivel a szerző által remélt és szorgalmazott Új Reformkor még mindig várat magára, Hankiss Elemér egykori javaslataira és jóslataira ma is érdemes odafigyelni.

További információk

Szerző

Hankiss Elemér

Kiadó

Helikon Kiadó

Oldalszám

414

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-11-17

ISBN

9789632279749

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Társadalmi csapdák”értékelése elsőként