-26%
-26%Sorsdöntő találkozások. Szülők és gyermekek

Sorsdöntő találkozások. Szülők és gyermekek

2 690 Ft 1 991 Ft

Készleten

Cikkszám: 141379
Kategória: Szerzők: , , , Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-09-13
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Szülő és gyermek találkozása – sorsdöntő találkozás, melynek lenyomatai egy életre ott maradnak a személyiségünkön.
Vajon min múlik, hogy ez a kapcsolat szerencsésen alakul-e, vagy éppen szerencsétlenül? Hogy kiapadhatatlan erőforrást jelent-e számunkra, vagy ellenkezőleg, inkább mély fájdalmat és szinte lerakhatatlan terheket? Mi lehet az oka annak, hogy ebben a legalapvetőbb kapcsolatban gyakran hiába szeretnénk jól szeretni egymást, valahogy mégsem találjuk az utat a másikhoz?
A kötet szerzői szellemi kalandozásuk során számos érdekes kérdésre kitérnek. Mi történik, ha a megszülető gyermek karaktere nem felel meg a szülő tudatos vagy tudattalan várakozásainak, reményeinek? Hogyan hatnak a kapcsolat és az életút alakulására a különböző kötődéstípusok és nevelési attitűdök, a határtartás sajátosságai? Miként alakul a nem várt, nem tervezett gyerekek sorsa? Hogyan jelennek meg a kapcsolatban a szülő saját gyermekkori tapasztalatai, traumái? Miféle sérüléseket okozhat az elmérgesedő, csúnya válás, a szülőtárs szidalmazása, a gyerekek tőle való elidegenítése? Milyen terheket jelent az úgynevezett szülősítés, amikor a gyermek felnőtt szerepbe kerül, ő hallgatja meg szülei problémáit, ő ad tanácsokat, ő hoz döntéseket, ő visel gondot anyjára vagy apjára?
A Nyitott Akadémia sorozat egyik legkedveltebb, de már hosszú évek óta nem kapható kötete átszerkesztve és két további szerző vadonatúj írásaival kibővítve jelenik meg újra.

További információk

Szerző

F. Várkonyi Zsuzsa, Popper Péter, Ranschburg Jenő, Vekerdy Tamás

Kiadó

Kulcslyuk Kiadó Kft.

Oldalszám

226

Kiadás dátuma

2017-09-13

ISBN

9786155281457

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Sorsdöntő találkozások. Szülők és gyermekek”értékelése elsőként