-26%
-26%Íme, az ember

Íme, az ember

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

A humánetológus szemével

Készleten

Cikkszám: 129480
Kategória: Szerző: Kiadó: Libri Kiadó
A kiadás időpontja: 2015-05-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Csányi Vilmos tudományos pályafutásának legátfogóbb kötetében nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy megválaszolja a kérdést: mi teszi emberré az embert.
Fajunkat a genetikai felépítése az állatvilághoz köti, a maga módján azonban mindegyik faj különleges, csak rá jellemző tulajdonságokkal rendelkezik. És mégis: a szabálykövetés és a nyelvhasználat, a tárgyakhoz való vonzódás jellemző embertulajdonság, ahogyan fajspecifikus jelleg az engedelmesség és az alávetettség készségének magas foka is az utóbbi kettő épp úgy velünk született tulajdonság, mint a rangért folytatott küzdelem.
A szerző a legfontosabb emberi vonásnak azonban a rendszerszervező és kultúraképző képességünket és tehetségünket tartja: a közösségek szervezését, a szövetségek kötését, a (hiedelem)rendszerek kidolgozását és azok átörökítését generációkról generációkra.
A szemléletes példákkal illusztrált könyv sorra veszi az emberi evolúció legfontosabb állomásait nem csupán a biológiai és pszichológiai, hanem a társadalmi és kulturális vonatkozásokat is közérthetően, de tudományos alapossággal bemutatva.

További információk

Szerző

Csányi Vilmos

Kiadó

Libri Kiadó

Oldalszám

388

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2015-05-18

ISBN

9789633104101

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Íme, az ember”értékelése elsőként