-26%
-26%EXtelen döntések

EXtelen döntések

Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 212 Ft

Kézikönyv a szülői elidegenítés kezeléséhez

Készleten

Cikkszám: 143408
Kategória: Szerzők: , Kiadó: L'Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.
A kiadás időpontja: 2017-12-13
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Nem ritkán tapasztaljuk, hogy egy válás után a szülők – többé vagy kevésbé tudatosan – megpróbálják egymás ellen fordítani a közös gyermeket vagy gyermekeket. Az a szülő, aki úgy érzi, hogy módszeresen elidegenítik tőle a korábban felé szeretettel, rajongással forduló gyermekét, ilyenkor egyre-másra kapja a kért és kéretlen tanácsokat szakértőktől és civilektől egyaránt. De vajon lehetséges-e a szeretetteli kapcsolat fenntartása, megőrzése egy ellenséges környezetben? Érintett szülőként neked milyen eszközeid vannak, ha a gyermeked szeretete a tét?

Amy J. L. Baker és Paul R. Fine rátalált egy olyan módszerre, amellyel gyorsan és hatékonyan tudnak segíteni a szülői elidegenítés áldozatain. Könyvük bemutatja azt az öt stratégiát, mellyel a korábbi partner megpróbálhatja elidegeníteni a közös gyermeket a másik féltől, és hatékony eszközöket ad a másik fél kezébe, melyekkel mérsékelheti ezek következményeit.

Ez a gyakorlatias könyv a kognitív újrastrukturálás technikáját alkalmazva képessé tesz arra, hogy gondolataidnak új keretet adj, hogy szabályozd az érzelmeidet, és gondolataimnak nagyobb mozgásteret adjak. Segít leszámolni azokkal a negatív gondolati beidegződésekkel, melyek aggodalmat és rossz érzést ébresztenek benned: a nem-tudom-megcsinálni beidegződéssel, a borongás beidegződéssel, a kárhozat beidegződéssel, a mindent-vagy-semmit beidegződéssel és így tovább.

A negatív gondolati beidegződések felismerésén keresztül érezni fogod, hogy jobban kézben tudod tartani életedet, és kevesebb szomorúságot és szorongást élsz át. De a legfontosabb, hogy képes leszel tisztábban látni saját magadat és a világot.

A könyv transzdiagnosztikus megközelítésmódja meg fogja mutatni neked is, hogy a negatív gondolati beidegződéseket milyen gyorsan félre tudod tolni magad elől!

További információk

Szerző

Amy Baker, Paul Fine

Kiadó

L’Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.

Oldalszám

244

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-12-13

ISBN

9789634142980

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“EXtelen döntések”értékelése elsőként