-26%
-26%Érzelmi biztonság

Érzelmi biztonság

Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 486 Ft

Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról?

Készleten

Cikkszám: 109036
Kategória: Szerző: Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2011-09-23
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Vajon mire van szükség ahhoz, hogy gyerekeink érvényesüljenek, beváljanak az életben? Valóban annyi mindenre, és olyan eszeveszett tempóban, mint azt a világ ma sugallja?

Vekerdy Tamás szerint a válasz: nem. Nem az lesz sike­res felnőtt, aki kisgyerekkorában már fel­nőtt módon hajtott és teljesített, hanem az, aki teljes értékű kisgyerekéletet élhetett.

Szülőként az érzelmi biztonság megadása a legjobb lehetőségünk arra, hogy megvédjük gyerekeinket a normálisnál nagyobb mértékű szorongástól, a sodródástól, a személytelen, így személyiséget roncsoló kapcsolatoktól.
Aki érzelmi biztonságban, testi-lelki értelemben ölelő melegségben nő fel, az gyerekként és később felnőttként is jóval eredményesebben tudja megoldani és kiegyensúlyozottabban átvészelni az élet nehézségeit.

„Sokszor és sokfelé »tartottam előadást« a Nyitott Akadémia szervezésében. Azért tettem idézőjelbe a »tartottam előadást«, mert sokkal szívesebben mondanám így: beszélgettem. Ebbe a könyvbe tíz ilyen »előadás« – beszélgetés – szövege került bele, írott, szerkesztett formában.
Szerzőtársaim mindazok a szülők, nagyszülők és gyerekek, óvónő, tanító és tanár kollégák, akikkel a rendelés, az óvoda-iskola látogatás óráiban vagy az »előadásokon« találkoztam, beszélgettem. (És persze remek szerkesztőm, aki írássá simította az élőszót.)
Ha tehát találnak valami jót ebben a kötetben, azt maguknak köszönjék mindazok, akik az elmúlt években, évtizedekben szóba álltak velem, ha tévedésekre bukkannak, azt az én számlámra írják. Ott korlátolt maradtam. Nem tudtam a másik véleményt – a magamé mellé – el- és befogadni.”
Vekerdy Tamás

További információk

Szerző

Vekerdy Tamás

Kiadó

Kulcslyuk Kiadó Kft.

Oldalszám

216

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2011-09-23

ISBN

9789638902696

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Érzelmi biztonság”értékelése elsőként