-23%
-23%A meghasadt én

A meghasadt én

3 500 Ft 2 695 Ft

Tanulmány a józan észről és az őrületről

Készleten

Cikkszám: 140991
Kategória: Szerző: Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
A kiadás időpontja: 2017-08-08
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Laing ki merte mondani, hogy a pácienst a pszichiáter, a gyereket a családja, a diákot a tanárja, a szeretőt a párja mélyen befolyásolja. Senki sincs egyedül, aki szenved, a környezete miatt szenved. Egyszerűen és egyértelműen kijelentette, hogy nem a szenvedőt, hanem a környezetét kell megváltoztatni.”

Feldmár András

Van-e jogunk betegként tekinteni arra, aki más, mint a többség?

R. D. Laing, az antipszichiátria atyja megkérdőjelezi annak egyértelműségét, hogy a hétköznapi emberek világa “normális”, a skizofréniával élő személyeké pedig “nem normális”. Bemutatja, milyen okok állhatnak a skizofréniát jellemző gondolkodási és cselekvési módok hátterében, és belehelyezkedve egy skizofréniával élő személy világába, könnyebben megérthetjük az elsőre furcsának tűnő gondolatait és viselkedését.

Nagy hatású első könyve, A meghasadt én 1960-ban jelent meg, és most először olvasható magyarul, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a pszichiátria az elmúlt évtizedekben sokkal humánusabbá vált. A pszichiáterek, pszichológusok, szociológusok és írók számára is inspirációt jelentő könyv nemcsak a mentális betegségeket övező tévhiteket oszlatja el, hanem a saját létezésünkkel kapcsolatos kérdéseink megválaszolásában is segít.

További információk

Szerző

R. D. Laing

Kiadó

HVG Kiadó Zrt.

Oldalszám

312

Kiadás dátuma

2017-08-08

ISBN

9789633044384

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A meghasadt én”értékelése elsőként