-26%
-26%Nyugtalan határvidék

Nyugtalan határvidék

Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 330 Ft

Felemelkedő riválisok, sebezhető szövetségesek és az amerikai hatalom válsága

Készleten

Cikkszám: 143710
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Antall József Tudásközpont
A kiadás időpontja: 2018-02-01
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Miközben az Egyesült Államok az utóbbi években globális külpolitikai visszavonulót fújt, a Balti-tengertől a Dél-kínai-tengerig terjedő sávban három autoriter állam – Oroszország, Irán és Kína – egyre magabiztosabban próbálja újraéleszteni egykori birodalmát. A három feltörekvő hatalom, a régi dicsőség visszaszerzése közben, az Egyesült Államok – az amerikai befolyási övezet határvidékén elhelyezkedő – szövetségesei felé fordult.
Jakub Grygiel és Wess Mitchell a közelmúlt egyes külpolitikai történéseit, így Krím-félsziget orosz megszerzését új szemszögből értelmező könyve amellett érve, hogy a felemelkedő, revizionista hatalmak abban a reményben gyakorolnak nyomást a határvidék országaira – így például Oroszország Ukrajnára, Lengyelországra vagy éppen Magyarországra -, hogy Amerika valóban hanyatlik, ezért nem tesz érdemi válaszlépéseket, a szövetségesek pedig az egykori szuperhatalomban csalódva közeledni kezdenek feltörekvő szomszédjaik felé.
A nyugtalan határvidék egy új, átfogó, aktív amerikai külpolitikai stratégia szükségessége mellett teszi le a voksát. Egy olyan stratégia mellett, mely kelet-európai, közel-keleti és kelet-ázsiai szövetségesek hálózatával riasztja el a feltörekvő hatalmakat az agressziótól, és nem adja meg magát egy új, multipoláris világrend önbeteljesítő jóslatának.

További információk

Szerző

A. Wess Mitchell, Jakub J. Grygiel

Kiadó

Antall József Tudásközpont

Oldalszám

304

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-02-01

ISBN

9786155559266

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Nyugtalan határvidék”értékelése elsőként