-26%
-26%A kultúra diktatúrája

A kultúra diktatúrája

Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 2 583 Ft

Készleten

Cikkszám: 148252
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Kárpátia Stúdió Kft.
A kiadás időpontja: 2018-12-05
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Milyen diktatúrát épített ki a Fidesz a magyar kultúrában az elmúlt években? Hogyan tiltották be és lehetetlenítették el a balliberális oldalhoz kötődő értelmiséget? Minden idők legkegyetlenebb rendszere miként kergette nélkülözésbe a kultúrában tevékenykedők tízezreit csak azért, mert a baloldalhoz tartoznak? Mások mellett ezekre keresi a választ a Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozat. A megállapítások pedig sokakat megleptek eddig is, nem véletlen, hogy az utóbbi évtizedek legnagyobb visszhangot kiváltó tényfeltáró sorozata nemcsak a hazai sajtóban verte ki a biztosítékot, hanem terítékre került a Reuters, BBC és más külföldi sajtóorgánumok oldalain is.

Egy társadalom lerombolása szinte mindig a kultúrán keresztül kezdődik. Az állam tradicionális tartópilléreinek szétverése, erejének meggyengítése, erkölcsének megsemmisítése a kultúrán keresztül ugyanolyan stratégiai művelet, mint a hadászatban alkalmazott egyéb taktikák. A kultúra is egy módszer a sok közül: felkészíti a társadalmat a változásra, hozzászoktat ahhoz, hogy a rossz tulajdonképpen jó, az aberrált szép, a bizarr gyönyörű, a deviancia kívánatos, a nemi identitás káros.

Ebbe, a történelmi folyamatokat is bemutató kulturális térfoglalásba, a mindenkor alkalmazott kettős mércékbe enged bepillantást Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban megjelent Tűrhetetlen és Szakács Árpádnak a Magyar Időkben publikált Kinek a kulturális diktatúrája? című cikksorozata. Szigorúan tabumentesen!

További információk

Szerző

Bayer Zsolt, Szakács Árpád

Kiadó

Kárpátia Stúdió Kft.

Oldalszám

272

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2018-12-05

ISBN

9786155374258

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A kultúra diktatúrája”értékelése elsőként