-26%
-26%Szinonimák

Szinonimák

Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 103 Ft

Készleten

Cikkszám: 85036
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2008-11-06
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Gyakran változatosságra törekedve igyekszünk elkerülni egy-egy szó unalmas ismétlődését. Máskor valamely szó helyett pontosabb, találóbb kifejezést keresünk.
Ehhez kíván segítséget nyújtani a Szinonimák című dióhéj-szótár, amely rokon értelmű szavakat kínál fel az olvasónak gyakorlatias elrendezésben. Hatékonyan segíti az anyanyelvének tudatos és igényes használatára törekvő olvasót, hasznos segédeszköz a gondos, pontos magyar nyelvű szövegek fogalmazásához.
A szótár elsősorban a tanulóifjúság számára készült. A magyar nyelv oktatásának és az egyéni szókincs gazdagításának is jól hasznosítható segédeszköze.
A 4000 címszóhoz felsorakoztatott 20000 rokon értelmű szó jelentős részét a mai köznyelv szavai alkotják, de a jól ismert szavakon kívül előfordulnak régi, régies, nyelvjárási, népi és idegen hangzású alakok is. Nem maradtak ki a diáknyelv és a szleng lexikai elemei sem.

A szerzők a magyar szótagírás szakemberei, az MTA Szótári Munkabizottságának tagjai. Bárdosi Vilmos az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyetemi tanára, Kiss Gábor pedig a TINTA könyvkiadó főszerkesztője.

További információk

Szerző

Bárdosi Vilmos, Kiss Gábor

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

218

Kötés Típus

Papír

Kiadás dátuma

2008-11-06

ISBN

9789639902008

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Szinonimák”értékelése elsőként