-26%
-26%Bevezetés a kommunikációelméletbe

Bevezetés a kommunikációelméletbe

Bolti ár: 1 490 Ft
Internetes ár: 1 103 Ft

Készleten

Cikkszám: 119202
Kategória: Szerző: Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2013-07-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A kommunikáció az emberiség fejlődésének, sikereinek és kudarcainak a kulcsa. Egy-egy új szintnek – a beszédnek, az írásnak, a nyomtatásnak, a távközlésnek és az informatikának – a megjelenése a maga korában mind forradalmi változást eredményezett.
Korunkban a nagypolitikának és a mindennapjainknak is meghatározója a kommunikáció alapfogalma, a hír. Egy hírrel, álhírrel háborúkat lehet elindítani; választásokat lehet nyerni és veszíteni; vállalatokat vagy embereket lehet gazdaggá tenni vagy a csőd szélére sodorni.
A Bevezetés a kommunikációelméletbe című könyv közérthető módon, az érdeklődő nagyközönség számára mutatja be a kommunikáció szintjeit, részletesen ismerteti a hír fogalmát. Ismerteti azt az öt tényezőt, amelyek befolyásolják egy-egy hír értékét: 1. Hány embert érint; 2. Milyen mélyen érinti az embereket; 3. A társadalmi hierarchia mely részét érinti; 4. Milyen mértékben váratlan; 5. Mennyire friss.
Az elméleti ismeretek mellett az olvasó gyakorlati ismereteket is kap. Pl.: mi a jelentősége a testmozgásoknak: a mimikának, a tekintetnek, a gesztusoknak, a kéz- és lábtartásnak. A szerző bemutatja a rábeszélés stratégiáit, szól a befolyásolás eszközeiről: a meggyőzésről, a reklámról és a propagandáról.
A könyvet ajánljuk mindazoknak, akik a kommunikáció és a hír mibenlétéről többet szeretnének tudni, illetve munkájuk során vagy mindennapjaikban a siker érdekében fel kívánják használni a kommunikációkutatás legfrissebb eredményeit.
Hollós János újságíró, a kommunikáció elméletének kutatója, több mint 25 éve foglalkozik folyamatosan hírszerkesztéssel, 20 éve kommunikációelméletet és tömegkultúrát tanít, jelenleg a Pro Deo State University Közép-Európai Tudományos Intézet tanszékvezetője.

További információk

Szerző

Hollós János

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

108

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2013-07-18

ISBN

9786155219382

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Bevezetés a kommunikációelméletbe”értékelése elsőként