-26%
-26%Anya-nyelv-ész – Újabb nyelvi fejtörők

Anya-nyelv-ész – Újabb nyelvi fejtörők

1 990 Ft 1 472 Ft

Készleten

Cikkszám: 112562
Kategória: Szerző: Kiadó: Tinta Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2009-01-20
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A könyv, amit kezében tart az olvasó, nem előzmény nélkül való. A szerzőnek 2008-ban jelent meg – szintén a Tinta Könyvkiadónál – Anya-nyelv-csavar címen nyelvi fejtörőket tartalmazó műve, amely immár két kiadást is megért. Ezeknek az anyanyelvi játékoknak egy része a Duna Televízió Nyelvőrző című adásaiban is elhangzott már.
Ez a folytatásnak tekinthető könyv 750 új feladványt tartalmaz 11 játékcsoport szerint tagolva. Az egyes csoportokhoz általában hét-nyolc játék tartozik, ami bőséges lehetőséget nyújt az alapos fejtörésre. Találhatunk itt betű- szótag- és szójátékokat, nevekkel kapcsolatos feladványokat, de a régi magyar nyelv emlékei, a közmondások, a szólások, sőt még az irodalmi rejtvények sem hiányoznak a könyv lapjairól.
Aki mégsem tud megbirkózni a feladatokkal, bátran a megfejtésekhez lapozhat, ahol megnyugtató választ kaphat még megoldatlan kérdéseire. Ha ez sem elégíti ki az Olvasó játékos kedvét, a könyv végén néhány szellemes „nyelvcsavarást” is olvashat. És ha ennyi jó még mindig kevés, megtekintheti a karikatúráknak beillő illusztrációkat, amelyek akár a megfejtésben is segíthetnek.
Kevés ilyen típusú játékos kiadvány található manapság a könyvpiacon, érdemes hát belelapozni ebbe a gyűjteménybe, mert utána már úgysem lehet abbahagyni a tallózást, hiszen elragad bennünket a játékszenvedély. Bízunk benne, hogy a nyelvi fejtörők megoldása során rácsodálkozunk a magyar nyelv hajlékonyságára, színességére és gazdagságára.
A szerző, Forgács Róbert a budapesti Eötvös József Gimnázium magyartanára, számos televíziós nyelvi-műveltségi vetélkedőműsor összeállítója, vezetője. A gazdag tapasztalatok alapján összeállított könyv alkalmas akár egyéni időtöltésre, akár iskolai órák színesítésére.

További információk

Szerző

Forgács Róbert

Kiadó

Tinta Könyvkiadó

Oldalszám

105

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2009-01-20

ISBN

9786155219108

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Anya-nyelv-ész – Újabb nyelvi fejtörők”értékelése elsőként