-26%
-26%Isten mesterségei

Isten mesterségei

Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 368 Ft

Készleten

Cikkszám: 140717
Kategória: Szerző: Kiadó: Sursum Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-06-30
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Jean Hani (1917-2012) az amiens-i egyetem professzora, a Centre de Rechercbes sur l’Antíquité Classíque alapítója. Munkássága jelentős részét a kereszttény szimbólógia, liturgia és művészet bemutatásának szentelte. Pedagógiai tevékenysége mellett alapvető fontosságúak a nyugati antikvitás vallás- és kultúrtörténetével foglalkozó írásai és szövegfordításai is, Főbb. műveiben – Le Symbolisme du Temple Chrétien, La’ Divíne Liturgia, La Royauté Sacrée; La Víerge Noíre et le Mystére Marial – a vallásförténetí kutatások legújabb eredményeit a tradicionális szemlélet öszszefüggéseibe helyezi, így a kereszténység csodálatos szellemi távlatait tárja fel, arra inespítálva az olvasót, hogy az élet minden területén megvalósítsa azokat.

A Szerző jelen művében “Isten meeterségeit” vizsgálva vezet be minket a munka spiritualitásába. Miként érheti el az ember azon harmóniát, amelynek révén közvetítővé válik Ég és Föld között? A szimbólumok rejtjelezett nyelvén újra felfedezhetjük földi hivatásunk valódi értelmét, felismerhetjük az ísteni tevén kenység tükörképét.

Valójában “Isten az egyetlen. kézműves”: ninden hagyományos mesterség az Ő imitációja, aki szüntelenül teremti és megújítja a világot. Végső elemzésben. ez méltóságuk egyedüli alapja, és ebből kiindulva tudhatjuk meg, hogyan is találkozhatunk Istennel mint írnokkal, orvossal, harcossal, fezekassal, takáccsal, építő a mesterrel, áccsal, pásztorral, tengerésszel, halásszal, vadásszal,
kertésszel, földművessel és szőlősgazdával.

További információk

Szerző

Jean Hani

Kiadó

Sursum Kiadó

Oldalszám

156

Kiadás dátuma

2017-06-30

ISBN

9789631286847

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Isten mesterségei”értékelése elsőként