-21%
-21%Az út

Az út

3 490 Ft 2 757 Ft

Mit tanulhatunk a kínai filozófusoktól a jó életről?

Készleten

Cikkszám: 143205
Kategória: Szerzők: , Kiadó: Gabo Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2017-12-04
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Harvard Egyetem professzora, Michael Puett kínai filozófiáról tartott kurzusa rendkívüli népszerűségnek örvend – de mi a titka?
Puett megmutatja, hogyan segíthetnek az ősi kínai filozófusok olvasása abban, hogy jó életet éljünk, és szembeszáll a modern nyugati gondolkodással, nem kevesebbet állítva, mint hogy ezek a gondolatok megváltoztatják az életünket.
Kétezer évvel ezelőtt Konfuciusz, Menciusz, Lao-ce és más kínai gondolkodók körbejárták a kérdést: miként tehetik az emberek jobbá az életüket és a társadalmukat. A jó kapcsolatok kulcsa nem az őszinteség, hanem a bennük folytatott szertartások. A befolyás nem a hatalom gyakorlásából, hanem a visszatartásából ered. A tökéletességet nem természetes képességeink, hanem választott tetteink hozzák el. A jó élet nem a tervezéssel érhető el, hanem ha megtanulunk helyesen reagálni a kis pillanatokra. Michael Puett és Christine Gross-Loh könyve azt állítja: nincs út, amit követnünk kell – csak az utazás, amelyet minden pillanatban újrateremtünk.

További információk

Szerző

Christine Gross- Loh, Michael Puett

Kiadó

Gabo Könyvkiadó

Oldalszám

251

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-12-04

ISBN

9789634065753

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az út”értékelése elsőként