-26%
-26%Az ugyanaz és a más

Az ugyanaz és a más

2 490 Ft 1 843 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 139040
Kategória: Szerző: Kiadó: L'Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.
A kiadás időpontja: 2017-03-10
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Lehet, hogy a 20. századi francia gondolkodók bizonyos értelemben a német filozófia tanítványai (de hát ki nem az, Kant, Hegel, Marx óta?), mégsem egészen úgy áll a dolog, hogy csupán egyszerű befogadók (pláne utánzók) lennének. Éppen ellenkezőleg. A német problematikát a legjobb francia hagyományokkal, mindenekelőtt a pro- és kontra ? főként az utóbbi időben ? egyaránt gyakran vitatott descartes-i perspektivizmussal szembesítve (“az igazság forrása az ember”), e gondolkodók (Sartre, Merleau-Ponty, Foucault, Althusser, Deleuze, Derrida, Lyotard, stb.) a francia filozófiát a 20. század második felében olyannyira gazdaggá és sokszínűvé tették, hogy mára már mindenütt a világon a filozófiai gondolkodás egyik meghatározó irányzatává vált.
Éppen ezért senkinek sem könnyű a különböző iskolákba (fenomenológia, egzisztencializmus, strukturalizmus, lacano-althusseri marxizmus stb.) sorolható francia filozófusok egyenként is rendkívül gazdag munkásságát áttekinteni. Vincent Descombes azonban mégis talál egy termékenynek tűnő szempontot, aminek alapján e feladat talán sikeresen elvégezhető, amikor könyve elején ezt írja: “A filozófia újabb fejlődését illetően Franciaországban a nemzedékének (ahogyan 1945 után mondták) átmenetét láthatjuk a (ahogyan 1960-ban fogják mondani) nemzedékébe. A három H: Hegel, Husserl, Heidegger, s a gyanakvás három mestere: Marx, Nietzsche és Freud.”
Vincent Descombes Az ugyanaz és a más című könyve nemzetközileg elismert alapmű mindenki számára az egész a világon, aki a 20. század francia filozófiáját tanulmányozza. A Rezonőr sorozat tehát a legnagyobb örömmel, s azzal a nem titkolt reménnyel teszi le a könyv fordítását a magyar közönség asztalára, hogy nálunk is alapos továbbgondolásra fogja majd az olvasókat és a gondolkodókat ösztönözni.

További információk

Szerző

Vincent Descombes

Kiadó

L’Harmattan Könyvkiadó és Terjesztő Kft.

Oldalszám

194

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-03-10

ISBN

9789634142348

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Az ugyanaz és a más”értékelése elsőként