-26%
-26%A társadalmi rejtély belső szempontja

A társadalmi rejtély belső szempontja

Bolti ár: 2 600 Ft
Internetes ár: 1 924 Ft

Készleten

Cikkszám: 115160
Kategória: Szerző: Kiadó: Genius
A kiadás időpontja: 2012-10-27
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Tíz előadás, amelyeket Rudolf Steiner 1919. február 4. és november 4. között Zürichben, Bernben, Heidenheimben és Berlinben tartott.

Rudolf Steiner előadásaiban elmélyülten utal az 1919-ben életre hívott Hármas Tagozódás eszméjének fontosságára. Legfőképpen azonban egy megváltozott szellemi tartás fontosságát fejtegeti.

Rudolf Steiner szeretné olvasóit ahhoz a belátáshoz eljuttatni, hogy az Antropozófiai szellemtudományban való elmélyülés adja valódi alapját a kortörténeti megismerésnek és gyümölcsöző cselekvésnek.

“…Mert mi lenne természetesebb, mint hogy aki meg akarja tudni, tulajdonképpen mi a tőke, egy ismert közgazdász nemzetgazdasági kézikönyvét veszi kézbe? Ha ma három különböző nemzetgazdasági kézikönyvet vesznek a kezükbe, akkor a három különböző kézikönyvben háromféle meghatározást találnak arról, hogy tulajdonképpen mi a tőke. Gondolják csak meg, mi lenne a véleményük a geometriáról, ha három különböző szerző három geometriáját vennék kézbe, és Pitagorasz tételét mindegyikben másféleképpen ábrázolnák, hogy ez mindig mást jelentene Önöknek. Ma úgy áll a helyzet, hogy a nemzetgazdaság területének szaktekintélyei is csak kevés tájékoztatást tudnak adni ezekről a dolgokról. A nagyközönségtől tehát egyáltalán nem lehet rossz néven venni, hogy nem hiányolja az ilyen tájékoztatást. De ezt keresni kell majd, meg kell majd jelennie. Az embernek hidat kell vernie maga és a társadalmi szervezet ezen, nevezetesen a gazdasági része között. Tudatos módon kell, alanyként kell a gazdaságba, a társadalmi szervezetbe bekapcsolódnia.”

További információk

Szerző

Rudolf Steiner

Kiadó

Genius

Oldalszám

234

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2012-10-27

ISBN

9789639772281

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A társadalmi rejtély belső szempontja”értékelése elsőként