-26%
-26%A zsarnokságról

A zsarnokságról

2 990 Ft 2 212 Ft

Húsz lecke a huszadik századból

Készleten

Cikkszám: 140374
Kategória: Szerző: Kiadó: 21. Század Kiadó
A kiadás időpontja: 2017-06-06
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A huszadik században európai demokratikus rendszerek sora roppant össze és vált fasiszta, náci, illetve kommunista diktatúrává. Ezeket olyan párt vagy vezér irányította, aki azt állította, a népét képviseli, a népe hangján szól, megvédi a népét a világméretű külső fenyegetésekkel szemben, és aki a tények rovására a mítoszokat részesítette előnyben. Európa huszadik századi történelme megmutatja nekünk, hogy társadalmak összeroppanhatnak, demokráciák összeomolhatnak, az etikai tartás megtörhet, és hogy egyszerű emberek hirtelen korábban elképzelhetetlen helyzetben találhatják magukat.
A jelenben ráismerhetünk a múltra, és ebből a ráismerésből tanulságokat vonhatunk le. Mi ma semmivel nem vagyunk bölcsebbek azoknál a huszadik századi európaiaknál, akik saját szemükkel látták, a demokráciájuk hogyan engedi át a helyét a totalitarizmusnak. Nekünk az az előnyünk, hogy az ő tapasztalataikból tanulva állhatunk ellent, amikor úgy tűnik, a mi rendszerünket éri ilyen fenyegetés.
Most érkezett el erre a megfelelő pillanat.

“Úgy vedd a kezedbe ezt a könyvet, mint orvosi leírást egy fertőző betegségről. Olvasd gondosan, és figyeld a tüneteket!” – New York Times

További információk

Szerző

Timothy Snyder

Kiadó

21. Század Kiadó

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2017-06-06

ISBN

9786155638763

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A zsarnokságról”értékelése elsőként