-26%
-26%Bezárt szabadság

Bezárt szabadság

Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 146 Ft

31 nap az USA bevándorlási börtönében

Készleten

Cikkszám: 121693
Kategória: Szerző: Kiadó: Antoni Robert
A kiadás időpontja: 2013-12-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Valós igaz történet az Amerikai Egyesült Államokban játszódik. Egy véletlen karambol folytán a kiérkező rendőr ellenőrizte a sofőrök státuszát és mivel a főhősnek a tartózkodási engedélye már lejárt, így pár óra után az USA bevándorlási gyűjtőjében találta magát. Onnan az éjszaka közepén át szállították egy kifejezetten bevándorlóknak fenntartott börtönbe.
Ott sok meglepő, fordulatos, izgalmas és vérlázító dolog történt. Kiderül milyen megalázó dolgokon kell keresztül mennie annak, aki oda kerül, és milyen jogai vannak. Ami addig egyszerű dolog volt a hétköznapokban, ott nem az. A bent töltött 31 nap fordulatai és a haza térés körüli bonyodalmak teszik izgalmassá a történetet. Az USA-ban történt egyéb kalandok színesítik, mint például halál közeli veszély, ami a kórház sürgősségi osztályán végződött, egy segítségnyújtás, ami miatt a főhős keveredett adósságba, vagy a sportbringázás, ami saját rekorddal és egy hét fekvéssel végződött.

“Egyszercsak nyílt az ajtó és mondták menjünk ki mindnyájan.
Hárman voltunk, sorba állítottak bennünket. Mind megkaptuk egy borítékban, amiket előzőleg elvettek tőlünk. Arra tökegyedül rájöttem, nem itt éjszakázom. Majd ismét megbilincseltek bennünket, és egy másik lánccal sorba kötöttek. Nagyon megalázó volt, és az érzés, hogy senki nem vagy, szörnyű.
Ki kísértek egy kisbuszhoz, és egymás után kellett beszállnunk, de egymás utáni sorülésbe kellett ülnünk. Össze voltunk láncolva, így ez baromira nem volt egyszerű. A megalázástól szinte üvölteni tudtam volna. A bűnöm csak annyi, hogy egy szabad országba akartam élni törvényesen, de túltartózkodtam. Ez az ország egy nagy hazugság.
Úgy bántak velünk, mint valami bűnözőkkel. Éjfél körült járt az idő, és észak felé haladtunk a 95-ös autópályán. Itt elvesztettem az útirányt, csak annyi volt ismerős, hogy valahol Pompano Beachon járunk. Befordultunk egy magas kerítéssel határolt helyre. A kerítés tetején szöges drót. Olyan, amiket a börtönökben használnak. Te jó ég börtönbe vagyunk! Az USA bevándorlási börtönében.

További információk

Szerző

Robert Antoni

Kiadó

Antoni Robert

Oldalszám

279

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2013-12-18

ISBN

9789630863353

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Bezárt szabadság”értékelése elsőként