-21%
-21%Oroszlán és gödölye

Oroszlán és gödölye

3 999 Ft 3 159 Ft

Hunyadi József tollából

Készleten

Cikkszám: 137723
Kategória: Szerző: Kiadó: Studium Plusz Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2016-11-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A gazdag cselekménybonyolítású, izgalmas történelmi regényeiről ismert Hunyady József Oroszlán és gödölye című művében a magyar történelem egy szinte ismeretlen pontjára irányítja a figyelmet.

Az első magyar parasztlázadás legendájáról korábban született regény és színdarab óta számos újabb dokumentum került elő, ezek felhasználásával született meg az Oroszlán és gödölye, mely történelmünk egyik méltatlanul elfeledett korszakának állít emléket. 1437-ben – a huszita parasztháború hatására – jobbágyságunk, kézművességünk és paraszti sorba taszított kisnemességünk első ízben ragadott fegyvert, hogy az István király által biztosított törvényes jogait visszaszerezhesse. Hinné-e bárki, hogy a mezítlábas erdélyi parasztok, kézművesek és kisurak két rettentő csatában is ízzé-porrá zúzták az erdélyi vajda és püspök roppant zsoldoshadait? Hogy két alkalommal is megalázó szerződés aláírására kényszerítették a dölyfös, orcátlan szemérmetlenséggel harácsoló nagyurakat? Hogy csak kétszeres úri esküszegés, aljas árulás és a parasztok jámbor hiszékenysége miatt bukott el végül is a csodálatos zendülés?

S a véres csaták, megtorló rajtaütések forgatagai mögül minduntalan kivillan Budai Nagy Antal és Csáky Ilona balladai szépségű, tragikus végű szerelme.

További információk

Szerző

Hunyady József

Kiadó

Studium Plusz Könyvkiadó

Oldalszám

448

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2016-11-18

ISBN

9786155611506

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Oroszlán és gödölye”értékelése elsőként