-26%
-26%Mátyás király II. – A vaskezű

Mátyás király II. – A vaskezű

Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 589 Ft

Készleten

Cikkszám: 152411
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2019-10-18
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A Mátyás király-tetralógia második kötetében megismerkedhetünk Mátyás trónra lépésének körülményeivel, valamint uralkodása első 15 évének legfontosabb eseményeivel.

Az ifjú Mátyás, alighogy elfoglalja a trónt, rögtön világossá teszi, hogy sem régenst, sem kormányzót nem tűr maga felett, és egyedül akarja irányítani királyságát. Ezért rögtön meg kell küzdenie azokkal a főurakkal, akik azért segítették hatalomra, mert azt remélték, hogy a fiatal király befolyásolható lesz, s érdekeik szerint mozgathatják.

Eközben az országot több irányból is – Frigyes német-római császár, Podjebrád György cseh és Kázmér lengyel király, valamint II. Mohamed szultán részéről – fegyveres támadás fenyegeti, ám Mátyás bebizonyítja, hogy méltó a Hunyadi névre. Briliáns, ám a korban szokatlan diplomáciával igazgatja királyságát, és felépít egy irigyelt erejű zsoldossereget.
A hozzá legközelebb állók is lázadásokat szítanak ellene, amelyeket kivételes politikai előrelátással tör le, ám ahol kell, ott kíméletlen erőt mutat. Nyilvánvalóvá válik, hogy emberére talál benne az, aki a magyar koronára áhítozik, vagy – mint a szultán – a kereszténység végleges megsemmisítésére törekszik.

A történelmi események bemutatása mellett a kötetben tág teret kap Mátyás magánélete és humanista felfogása, s a korábban megismert szereplők mellett megjelenik a színen a király legnagyobb szerelme, valamint a tőle született törvénytelen gyermek is…

Szerző: Benkő László

További információk

Szerző

Benkő László

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

434

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2019-10-18

ISBN

9789632674162

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Mátyás király II. – A vaskezű”értékelése elsőként