-26%
-26%Kuruc világ I. Vadrózsa és kard

Kuruc világ I. – Vadrózsa és kard

Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 220 Ft

Készleten

Cikkszám: 142708
Kategória: Szerző: Kiadó: Lazi Könyvkiadó Kft.
A kiadás időpontja: 2017-11-14
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Úgy gondolhatjuk, ismerjük a kuruc korszak nagy embereit és eseményeit, mert megtanultuk a történelemórákon. Ám a népszerű szerző (félszáz történelmi monográfia és tíznél is több historikus regény írója) másképpen mutatja meg nekünk, mi is történt az 1600-as évek második felében.

A hősök: Zrínyi Ilona, Thököly Imre, Lipót császár és a többiek nála esendő, hús-vér emberek, kis és nagy vágyakkal, dicsérhető vagy kevésbé pozitív tulajdonságokkal.

A trilógia első része két ember köré fonódik. Az egyik Ilona, a “vadrózsa”, akinek összeesküvő apját kivégzik és birtokait elkobozzák, és akit csak egy jó házasság ment meg a teljes nyomorúságtól. Ám innentől kezdve társadalmi előítéletekkel kell megküzdenie. Különösen a regény végén, amikor a nála tizenhárom évvel fiatalabb Thököly Imre, a “kard” megkéri a kezét. Az asszony számtalan megaláztatáson át érkezik életének arra a pontjára, ahol az addig ismeretlen szerelem ráköszönt. A másik pedig Thököly, az árva gyerek, akinek sorsa és élete sokszor hajszálon függött, szintén kanyargós utakon jut el odáig, hogy egy nagy háborúban a szabadságért küzdők élére állhasson.

Mindketten képviselnek valamit, ami sokat segíthet a három részre tépett országon. Ha erőiket egyesítik, talán megszűnhet a két nagyhatalom kéretlen és erőszakos uralma ezen a sokat szenvedett népen…

További információk

Szerző

Nemere István

Kiadó

Lazi Könyvkiadó Kft.

Oldalszám

304

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2017-11-14

ISBN

9789632673639

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kuruc világ I. – Vadrózsa és kard”értékelése elsőként