-23%
-23%Királyok alkonya

Királyok alkonya

3 499 Ft 2 694 Ft

A hősi küzdelemben királyság születik

Készleten

Cikkszám: 115960
Kategória: Szerző: Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás időpontja: 2012-11-27
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Uhtredet, a nagy harcost arra kényszerítik, hogy kezdjen béketárgyalásokat a dánokkal, akik ily módon csapdát állítanak neki. A király tanácsadói nem bíznak benne, a dánok a halálát óhajtják, egyetlen szövetségesét, Ethelflaedet, Alfréd lányát klastromba zárják. Uhtrednek látnia kell, hogy miközben a királyt körülvevő papok a béke és a hittérítés politikáját hirdetik, Wessex ellenségei minden nappal erősebbé válnak.

A közel harminc esztendeje uralkodó Nagy Alfrédnak állítólag már csak napjai vannak hátra, miközben egy északi varázslónő megjövendöli Uhtrednek hét király halálát, és asszonyokét, akiket szeret. Amint Alfréd meghal, ellenségei és vetélytársai egymás torkának esnek, így Wessex védtelenné válik a határain gyülekező vikingek előtt. A tét pedig nem kisebb, mint az alfrédi örökség és az egész angol nemzet túlélése.

A nagyszabású történelmi sorozat, az Angolszász históriák hatodik része olyan időkbe repít bennünket, amikor a becsület és a hűség, az önfeláldozás és a hősiesség volt a hírnév és egyben az örök élet záloga. Cornwell megmutatja, miféle erők formálták az angol nemzet karakterét: keresztény lelkiség és pogány természetesség csak együtt volt képes létrehozni egy új nemzetet. A Királyok alkonya lenyűgöző történet arról, hogyan született meg – s kis híján hogyan veszett oda – mindaz, amit ma Anglia néven ismerünk.
A(z) Királyok alkonya (Könyv) szerzője Bernard Cornwell.

További információk

Szerző

Bernard Cornwell

Kiadó

Alexandra Kiadó

Oldalszám

334

Kötés Típus

Keménytáblás

Kiadás dátuma

2012-11-27

ISBN

9789633570937

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Királyok alkonya”értékelése elsőként