-26%
-26%Kinizsi – Mátyás király hadvezére

Kinizsi – Mátyás király hadvezére

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

Készleten

Cikkszám: 147718
Kategória: Szerző: Kiadó: Családi Könyvklub Bt.
A kiadás időpontja: 2018-11-14
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

Kinizsi Pál a magyar történelem egyik különös és kiemelkedő alakja…De ki volt valójában Kinizsi, akit már életében is legendák öveztek? Aki Mátyás királynak malomkő tálcán szolgálta fel az italt? Aki két halott törökkel a hóna alatt, egy harmadikkal a fogai között járta a győzelmi táncát a csata után?

Vajon miféle érdekek mozgatták az országot és az országnagyokat, s milyen szerep jutott mindebből Kinizsinek?A számtalan harci cselekmény mellett megismerheti a politikacsináló nagyurak, a korabeli udvari intrikák világát, valamint ugyancsak “megjelenik” Mátyás király híres Fekete Serege is, amelynek egyik vezére éppen Kinizsi lesz…

Kinizsi különleges korszakban élt. Hadviselései során soha nem vesztett csatát…Részt vállalhatott a nándorfehérvári győzelemben, a felvidéki harcokban, ott volt Kenyérmezőnél, s jelen lehetett azokban az esztendőkben, amelyekben az országnagyok Mátyás ellen árulást követtek el, és összeesküvéseket szerveztek.

Vajon Ön is tudja, hogy a “nagy király” testőrségének kiemelt és megbecsült kapitánya volt?

És milyen szerepet játszott Mátyás halála után a szélnek eresztett, és az országban garázdálkodó Fekete Sereg megfékezésében, amelyet hajdanán maga is vezetett?
Kinizsi Pál élete igazi vérbő kalandregény, élete folytonos harcból állt, miközben állhatatosan szolgálta az uralkodót, és esküjét csak egyszer szegte meg…
Hogy mikor és milyen esemény során?
Megtudhatja ebből a fordulatos és lebilincselő történelmi-kalandregényből!

További információk

Szerző

Benkő László

Kiadó

Családi Könyvklub Bt.

Oldalszám

561

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2018-11-14

ISBN

9789638961976

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Kinizsi – Mátyás király hadvezére”értékelése elsőként