-26%
-26%A Zrínyiek III. – ILONA

A Zrínyiek III. – ILONA

Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 2 953 Ft

II. Rákóczi Ferenc édesanyja, a sosem halványuló állócsillag..

Készleten

Cikkszám: 135856
Kategória: Szerző: Kiadó: Családi Könyvklub Bt.
A kiadás időpontja: 2016-11-07
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

A XVII. század második felében járunk…
Az Oszmán Birodalom és a Habsburg császár között dúl a háború, Magyarország „szabad” része már csak alig egy holdsarló…
Zrínyi Ilonát dinasztikus, politikai célzatú házasság sodorja a varázslatos tengermellékről Munkács várába, a nagy múltú fejedelmi családhoz,
I. Rákóczi Ferenchez.
Miként éli meg a sokoldalúan művelt Ilona sorsának eme gyökeres megváltozását? Hogyan viseli el nehéz természetű anyósát, Báthory Zsófiát, s azt, hogy a Zrínyi és Frangepán családok jövőjét kettébe töri egy elkapkodott felkelés, ami csaknem ifjú férje életébe kerül?
Vajon miféle úton próbálja meg Báthory Zsófia fiát a hóhérpallostól megmenteni, és mennyi szerep jut e tragikus történetben Ilonának?
Születés és halál, öröm és tragédia váltakozik életében.
Csaknem hat évet tölt özvegységben I. Rákóczi Ferenc váratlan halála után, és egymaga intézi a gigászi Rákóczi-birtok ügyeit.
Miről is szólnak a krónikák? Hogy egyszerre volt szerető feleség, anya, politikus, aki ugyanúgy értett az ágyúkhoz, mint a víváshoz, vagy a solymászathoz?
Hogy kivételes asszonyként ismerték, és Európa-szerte csodálták tudását, felkészültségét, modorát és szépségét?
S hogy özvegyként megismerkedett egy megnyerő fiatalemberrel, akit Thököly Imrének, a „kuruc királynak” hívtak, és aki tizennégy évvel volt nála fiatalabb?
Valóban szerelmi házasság volt-e az övék, és miféle buktatókat kellett leküzdeniük benne? Befolyásolhatta-e a sokat hibázó Thököly Imrét?
Az Olvasó úgy érezheti magát, mintha maga is ott élne Munkács sziklára épült várában, napról napra nyomon követheti az eseményeket, miközben dörögnek az ágyúk, és ostromra készülődnek a császári seregek…
Ott állhat az Olvasó a fejedelemasszony és gyermekei mellett a bástyán, és az ő szemével láthatja az eseményeket, majd elkísérheti Ilonát a megalázó bécsi internálására, s ott lehet vele a törökországi években…
Zrínyi Ilona hiteles dokumentumokra épült, negyven év magyar történelmet felölelő teljes életregénye megmutatja Önnek, milyen volt
Európa legbátrabb asszonya nőként, anyaként, fejedelemasszonyként és hitvestársként!

További információk

Szerző

Benkő László

Kiadó

Családi Könyvklub Bt.

Oldalszám

510

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2016-11-07

ISBN

9789638961969

Várható szállítás

2-4 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A Zrínyiek III. – ILONA”értékelése elsőként