-21%
-21%A hűtlen királyné

A hűtlen királyné

2 990 Ft 2 363 Ft

VIII. Henrik ötödik felesége

Készleten

Cikkszám: 121243
Kategória: Szerző: Kiadó: Gabo Könyvkiadó
A kiadás időpontja: 2013-11-28
Kérdésem van
  • Leírás
  • További információk
  • Vélemények (0)

VIII. Henrik király viharos, lázadásoktól sem mentes uralkodásának vége felé ismerte meg a fiatal és vidám Catherine Howardot, akinek korábban már legalább három szeretője volt. A király mit sem tudva Catherine múltjáról, feleségül vette abban a reményben, hogy asszonya majd boldoggá teszi. Túl későn tudta csak meg azonban, hogy a nő szíve az egyik udvaroncáé, Tom Culpeperé.
Miközben a Tudor-dinasztia léte veszélyben forog, mert VIII. Henrik egyetlen fia, Edward herceg sokat betegeskedik, egyre szorosabbá fonódik az udvari intrikák hálója Katalin királyné körül, aki mindent megtesz, hogy az olykor dühöngő, olykor mélabús, ráadásul impotens királynak fiút szüljön. Amikor azonban a rokonai is ellene fordulnak, Katalin tudja, utolérte a végzet csakúgy, mint pár évvel korábban unokanővérét, Boleyn Annát.
A hűtlen királyné feltárja előttünk a Tudor-udvar sötét világát, a hízelkedő udvaroncokét csakúgy, mint az elkeseredetett hatalmi harcot folytató főurakét, azt a világot, ahol egy nemesi családból való lány éppúgy kerülhetett büntetésből súrolni a konyhába, mint kis szerencsével a trónra.

További információk

Szerző

Carolly Erickson

Kiadó

Gabo Könyvkiadó

Oldalszám

315

Kötés Típus

Puhatáblás

Kiadás dátuma

2013-11-28

ISBN

9789636897185

Várható szállítás

1-2 munkanap

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“A hűtlen királyné”értékelése elsőként